Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Supermarketurile s-au grabit sa creasca preturile nejustificat
Preturile la legume si fructe au explodat in ultima saptamana, supermarketurile si hipermarketurile profitand de faptul ca, in aceasta perioada, peste 95% din produsele amintite vin din import. Cum pe piata nu exista produse romanesti, cumparatorii nu au alternative si sunt obligati sa achizitioneze unele produse alimentare la preturi cu 10-30% mai mari chiar si decat in tari dezvoltate din Europa, potrivit lui Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara. Astfel, un kilogram de rosii costa peste 8 lei, unul de castraveti intre 9 si 13 lei, ardeiul gras costa 10 lei, iar vinetele 12 lei. In ultimele doua luni, legumele si fructele s-au scumpit cu 20%, specialistii din piata avertizand ca, pana in martie, vom asista la alte majorari de preturi cu 15-20%. Si carnea se va scumpi cu 25%.
In marile magazine, preturile la produsele alimentare au luat-o razna. Cine merge la Mega Image sa cumpere legume sau carne, va observa cu stupoare ca rosiile cele mai ieftine costa 6,6 lei/kg, iar cele „cu codita” costa 8,3 lei. Doi castraveti, adusi din Grecia, care cantaresc 600 de grame, costa 7,8 lei, iar morcovii din Belgia 2,2 lei/kg. Usturoiul din raft este adus tot din import si costa 10 lei/kg, iar ceapa 2,2 lei. Prea putini cumparatori se pot atinge de ardei, pentru ca cel gras costa 9,5 lei, iar kapia 10 lei. Si pretul carnii e tot mai prohibitiv. Un pui grill de 1 kg, la caserola, costa, la Mega Image, 16 lei, 4 pulpe de pui cu os au un pret de 11,4 lei, 700 de grame de pulpa de porc costa 15 lei si 500 de grame de ceafa de porc, 13 lei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Gardianul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News