
Astfel, suprafata cultivata in 2008 s-a majorat cu circa 30.000 de hectare, fata de 190.129 de hectare cultivate in 2007.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In 2008, 49.000 de hectare au fost cultivate ecologic cu cereale, iar 60.000 de hectare au fost acoperite cu pasuni si fanete. De asemenea, pe 30.000 de hectare au fost culivate oleaginoase si proteice, iar pe 62.000 de hectare s-a realizat colectare din flora spontana. Totodata, legume si fructe (visine, cirese, mere) au fost cultivate pe o suprafata de circa 1.000 de hectare, iar 18.000 de hectare au fost acoperite cu alte culturi.
Evolutia ascendenta a suprafetei cultivate ecologic se mentine si comparativ cu anul 2006, cand au fost inregistrate circa 143.194 de hectare, potrivit Newsin.
In acelasi timp, valoarea exporturilor a crescut in 2008 cu circa 20% fata de anul 2007, pana 130.000 de tone de produse ecologice cu o valoare de 100 milioane de euro, comparativ cu 80 milioane de euro, in 2007, potrivit consilierului pentru agricultura ecologica din cadrul Ministerului Agriculturii, Teodora Aldescu.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News