Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Suprafetele din Romania cultivate in sistem ecologic sunt de 15 ori mai mari decat acum zece ani
Suprafetele din Romania cultivate in sistem ecologic sunt de 15 ori mai mari decat acum zece ani, agricultura ecologica avand in prezent o pondere de aproape 2% din totalul productiei agricole, a declarat astazi Daniela Rebega, consilier in Ministerul Agriculturii, in cadrul”Romanian Organic Forum 2010”, conferinta inclusa in manifestarile targului Indagra de la Bucuresti, a informat Asociaţia Bio-România.
Potrivit acesteia, suprafetele cultivate eco s-au extins de la 17.438 de hectare in anul 2000 la 260.000 de hectare in 2010. Cea mai mare crestere a fost inregistrata in ultimii ani la plantele cerealiere, care detin cea mai mare pondere din totalul productiei ecologice, respectiv de 34,49%. Acestea sunt urmate de colectarea de flora spontana (31,32%), oleaginoase si proteice (17,66%), pasuni si plante furajere (14,90%), vii si livezi (1,26%) si legume (0,3%).
Cresterea animalelor in sistem ecologic a cunoscut o crestere semnificativa dupa 2005, cea mai mare pondere avand-o ovinele si caprinele (42.000 de capete in 2010). Datele ministerului Agriculturii arata totodata o dublare in ultimii patru ani a numarului procesatorilor de produse eco, de la 36, in 2006, la 70, anul acesta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Piata interna a produselor eco inregistreaza o crestere constanta de 20% pe an, cele mai utilizate metode de vanzare fiind magazinele specializate, vanzarile la poarta fermei, supermarketurile si pietele sezoniere. In ce priveste exporturile, acestea au atins o cifra de 20 de milioane de euro in 2010, cele mai cerute produse fiind cerealele, oleaginoasele si fructele de padure. Majoritatea produselor eco romanesti ajung pe pieţele din Germania, Austria, Olanda si Italia.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News