Taranii care cresc porci pentru autoconsum isi pot asoma (procedeu prin care le sunt amortite simturile - n.r.) singuri porcii pe care ii vor sacrifica de Craciun, dupa ce anul trecut punerea in practica a acestei norme europene a revenit medicilor veterinari, potrivit presedintelui ANSVSA.
Presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, a declarat pentru NewsIn ca Romania nu a obtinut inca derogarea de trei ani pentru aplicarea procedeului de asomare a animalelor inainte de sacrificare. Derogarea ar fi fost necesara intrucat in Romania numarul porcilor crescuti in gospodarii este mult prea mare, fiind estimat la circa doua milioane de capete. "Nicio tara din Europa nu creste porcine la nivelul la care o face Romania, deci nu ai cum sa controlezi daca 2 milioane de oameni respecta normele", a declarat pentru NewsIn Radu Roatis.
Sarcina asomarii animalelor nu mai revine insa veterinarilor asa cum s-a intamplat anul trecut. Acum, oricine cunoaste instructiunile de utilizare a dispozitivului de asomare poate face acest lucru.
O alta noutate aparuta in acest an este aceea ca, spre deosebire de anul trecut, controlul nu va mai fi facut de catre inspectorii veterinari, ci de catre primari.
Citeste mai mult in hotnews.ro
Presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, a declarat pentru NewsIn ca Romania nu a obtinut inca derogarea de trei ani pentru aplicarea procedeului de asomare a animalelor inainte de sacrificare. Derogarea ar fi fost necesara intrucat in Romania numarul porcilor crescuti in gospodarii este mult prea mare, fiind estimat la circa doua milioane de capete. "Nicio tara din Europa nu creste porcine la nivelul la care o face Romania, deci nu ai cum sa controlezi daca 2 milioane de oameni respecta normele", a declarat pentru NewsIn Radu Roatis.
Sarcina asomarii animalelor nu mai revine insa veterinarilor asa cum s-a intamplat anul trecut. Acum, oricine cunoaste instructiunile de utilizare a dispozitivului de asomare poate face acest lucru.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
O alta noutate aparuta in acest an este aceea ca, spre deosebire de anul trecut, controlul nu va mai fi facut de catre inspectorii veterinari, ci de catre primari.
Citeste mai mult in hotnews.ro
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News