Gurmanzii si „gurmetii” sunt asteptati în acest sfârsit de saptamâna, între 23 - 25 Iulie 2010, în Parcul National (bd. Basarabia nr. 23) sa deguste si sa cumpere bucate traditionale românesti specifice zonei Munteniei, la „TÂRGUL care rupe ... gura târgului. Danseaza pe arome traditionale!” organizat de Primaria Sectorului 2, informeaza Amos News.
Vitel la protap, peste pregatit dupa reteta specifica din Topoloveni, pastrav, papanasi cu Magiun natural de prune Topoloveni, sarmale cu urda, lipie româneasca, pâine pe vatra proaspat framântata, brânza de burduf, cârnati, sunculite si salam, pastrama, tuica si palinca de prune, halvita si ciocolata de casa, dulceturi Topoloveana, miere „la prima mâna” de diferite arome, cascavea, mamaligute, delicii, placinte calde, prajituri de casa dupa retete maramuresene, pepeni de Dabuleni sunt doar câteva dintre preparatele cu care târgovetii si gospodarii îsi vor îmbia la tarabe cumparatorii. Nu vor lipsi de la târg mestesugarii si artizanii.
Realizate dupa retete transmise în familie de-a lungul mai multor generatii, bucatele traditionale taranesti sunt 100% naturale, nu contin conservanti si nici E-uri si stimuleaza placut ochiul si papilele gustative ale curiosilor.
Ontanu este convins ca acest Târg va deveni o traditie si va fi considerat emblematic în ceea ce priveste promovarea micilor fermieri si producatorilor de specialitati traditionale de calitate. Prima editie, desfasurata între 23-25 iulie în Bucuresti, aduce în prim plan zona Munteniei, dar si invitati speciali din toate colturile tarii, urmând ca la editiile viitoare sa fie promovate si alte regiuni geografice ale României, cu bucatele si obiceiurile specifice.
Noutatea Târgului este reprezentata de împletirea traditiilor culinare cu obiceiurile, dansurile populare si buna dispozitie româneasca. La prima editie (între 23 - 25 Iulie) o echipa de dansatori din Topoloveni va face demonstratii si îi va initia pe cei interesati în Brâuletul de Topoloveni si alte dansuri traditionale. În acest mod, vizitatorii pot degusta si cumpara produse românesti sanatoase si naturale si se pot bucura în acelasi timp de o „hora la joc” si spectacole de dansuri folclorice.
Publicul poate vizita târgul începând de vineri 23 Iulie orele 10.00. Deschiderea oficiala are loc între orele 13.00 -14.00, iar sâmbata 24 Iulie 2010, cu începere de la ora 18.00, vizitatorii îl pot asculta într-un concert extraordinar pe Ioan Popa, trubadur desavârsit.
Târgul se desfasoara în zilele de 23-24-25 iulie 2010, între orele 10.00 – 20.00, intrarea fiind libera.
Vitel la protap, peste pregatit dupa reteta specifica din Topoloveni, pastrav, papanasi cu Magiun natural de prune Topoloveni, sarmale cu urda, lipie româneasca, pâine pe vatra proaspat framântata, brânza de burduf, cârnati, sunculite si salam, pastrama, tuica si palinca de prune, halvita si ciocolata de casa, dulceturi Topoloveana, miere „la prima mâna” de diferite arome, cascavea, mamaligute, delicii, placinte calde, prajituri de casa dupa retete maramuresene, pepeni de Dabuleni sunt doar câteva dintre preparatele cu care târgovetii si gospodarii îsi vor îmbia la tarabe cumparatorii. Nu vor lipsi de la târg mestesugarii si artizanii.
Realizate dupa retete transmise în familie de-a lungul mai multor generatii, bucatele traditionale taranesti sunt 100% naturale, nu contin conservanti si nici E-uri si stimuleaza placut ochiul si papilele gustative ale curiosilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ontanu este convins ca acest Târg va deveni o traditie si va fi considerat emblematic în ceea ce priveste promovarea micilor fermieri si producatorilor de specialitati traditionale de calitate. Prima editie, desfasurata între 23-25 iulie în Bucuresti, aduce în prim plan zona Munteniei, dar si invitati speciali din toate colturile tarii, urmând ca la editiile viitoare sa fie promovate si alte regiuni geografice ale României, cu bucatele si obiceiurile specifice.
Noutatea Târgului este reprezentata de împletirea traditiilor culinare cu obiceiurile, dansurile populare si buna dispozitie româneasca. La prima editie (între 23 - 25 Iulie) o echipa de dansatori din Topoloveni va face demonstratii si îi va initia pe cei interesati în Brâuletul de Topoloveni si alte dansuri traditionale. În acest mod, vizitatorii pot degusta si cumpara produse românesti sanatoase si naturale si se pot bucura în acelasi timp de o „hora la joc” si spectacole de dansuri folclorice.
Publicul poate vizita târgul începând de vineri 23 Iulie orele 10.00. Deschiderea oficiala are loc între orele 13.00 -14.00, iar sâmbata 24 Iulie 2010, cu începere de la ora 18.00, vizitatorii îl pot asculta într-un concert extraordinar pe Ioan Popa, trubadur desavârsit.
Târgul se desfasoara în zilele de 23-24-25 iulie 2010, între orele 10.00 – 20.00, intrarea fiind libera.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News