Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Taurine: Schemele de incrucisare pentru obtinerea hibrizilor de carne, perspective ale productiei de carne
În fermele de producţie se poate practica atât ameliorarea în rasă curată, cât şi prin încrucişare, cu menţiunea că pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea calitativă a producţiei de carne în Programul Naţional de Ameliorare sunt prevăzute variante pentru încrucişări industriale.
ANARZ) se arata ca, pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea calitativă a producţiei de carne pot fi utilizate, în cadrul programului naţional de ameliorare se merge pe două variante.
1. Creşterea unor nuclee de bovine din rase specializate în direcţia producţiei de carne.
2. Încrucişarea industrială a raselor locale mixte şi de lapte cu rase de carne în vederea obţinerii de hibrizi comerciali pentru abatorizare.
Aceste tipuri de încrucişări pot fi simple sau multiple în funcţie de obiectivele propuse privind randamentul la sacrificare dar mai ales calitatea cărnii şi economicitatea sporului de creştere (costul pe kg. greutate vie).
În cadrul schemelor de încrucişare se pot folosi:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
1. Vacile din toate rasele (Brună, Bălţată Românească şi Bălţată cu Negru Românească) reformate anual pe criteriul producţiei de lapte (reformă selectivă) se pot folosi la încrucişări industriale de primă generaţie cu tauri Bălţată Românească – Simmental testaţi amelioratori pentru producţia de carne sau din rase specializate pentru carne: Charolaise, Limousine şi Blanc Bleu Belge, produşii rezultaţi fiind crescuţi, îngrăşaţi şi sacrificaţi în totalitate pentru producţia de carne.
2. Vacile din rasa Bălţată Românească reformate anual pe criteriu producţiei de lapte (reformă selectivă), cu însuşiri de conformaţie corporală favorabile producţiei de carne şi o parte din viţelele rezultate din acestea prin încrucişarea industrială de primă generaţie, pot fi menţinute în exploatare şi însămânţate artificial în continuare cu material seminal congelat de la tauri Bălţată Românească – Simmental testaţi amelioratori pentru carne sau din rase specializate pentru carne precum rasa Limousine; acestea sunt folosite ca vaci – doică, ce nu se mulg, produşii obţinuţi indiferent de sex, fiind alăptaţi natural şi destinaţi în exclusivitate la sacrificare pentru producţia de carne.
3. Vacile din rasa Brună reformate anual se încrucişează cu tauri din rasa Charolaise:
- masculi rezultaţi se sacrifică în totalitate;
- viţelele (F1) se însămânţează cu material seminal de la rasa Piemontese;
- masculii rezultaţi se sacrifică în totalitate ;
- viţelele (F2) se însămânţează cu material seminal de la rasa Charolaise;
- masculii rezultaţi se sacrifică în totalitate ;
- viţelele (F3) se întorc într-una din rasele parentale aplicându-se un sistem Naţional de încrucişare cu rezultate foarte bune în directia sporului de creştereşi a calităţii cărnii.
4. Aceeaşi schemă se aplică şi pentru rasa Bălţată cu Negru Românească cu rasa Blue Blanch Belgique
Documente ataşate:
Strategie-carne bovine-2009-ANARZ
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura