Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Timis: Schimb de experienta intre Romania si Ungaria, in privinta agriculturii ecologice


Un număr de aproape 4.000 de cereri depuse în 2010 de fermierii din Mehedinţi pentru a beneficia de subvenţii pentru terenurile cultivate au fost respinse de la plată întrucât acţiunea de identificare a acestora prin metoda teledetecţiei a produs erori de localizare.
Prefectul judeţului, Ion Mîţu, a declarat luni, pentru AGERPRES, că din cauza miilor de reclamaţii ce i-au fost adresate a dispus un control la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mehedinţi, fiindcă nu este normal şi legal ca acordarea subvenţiilor să fie sistată din motive tehnice care nu se justifică, punând astfel proprietarii de terenuri în împrejurarea de a nu avea fonduri să-şi continue activitatea agricolă.

'Surprize vor mai fi. Din cele 32.305 dosare, 8.962 au fost controlate, iar terenurile pentru care s-au solicitat subvenţii au fost poziţionate prin metoda teledetecţiei. Am constatat că aproape o jumătate din acestea din urmă nu corespund amplasamentelor, fapt care a dus la suspendarea fără drept a plăţilor', a precizat Mîţu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


La rândul său, reprezentantul APIA Mehedinţi, Miluş Paraschivu, a arătat că vina pentru situaţia respectivă aparţine fermierilor care nu şi-au identificat corect, pe hărţile cadastrale, parcelele în care se află terenurile lor. 'Obligaţia acestora a fost, când şi-au depus cererile de finanţare, să precizeze poziţiile de identificare a terenurilor pe hărţile puse la dispoziţie de lucrătorii APIA', a concluzionat Paraschivu. Conform acestuia, 'lucrătorii APIA Mehedinţi vor relua, la cererea expresă a prefectului judeţului, analiza dosarelor în litigiu şi după finalizarea acţiunii, astfel încât cei în drept să primească sumele cuvenite, de până la 130 de euro la hectar'.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016