Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Potrivit presedintelui Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, Ilie Van, aceste pierderi s-ar datora evaziunii fiscale, care a ajuns la pragul de 40 la suta.
Potrivit presedintelui Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, Ilie Van, aceste pierderi s-ar datora evaziunii fiscale, care a ajuns la pragul de 40 la suta.
Cu ocazia lansarii campaniei prin care patronatele din industria carnii cer reducerea TVA la 9 la suta pentru produsele din carne, Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, asociatie care s-a alaturat acestei campanii, a vorbit despre efectele pe care le va avea mentinerea actualei cote de 24 la suta a TVA in cazul produselor din carne de pasare.
„Aceasta teama potrivit careia daca vom reduce TVA vom reduce si banii la buget nu se justifica, pentru ca mentinerea TVA la 24 la suta la carnea de pasare va aduce pierderi directe la bugetul de stat de 61,3 milioane de euro anual. Daca reducem TVA de la 24 la suta la 9 la suta, avem sansa sa crestem consumul si volumul vanzarilor la nivelul istoric din 2009, dar si sa eliminam evaziunea fiscala, prima data in trepte si pe urma in totalitate. In felul acesta se reduc pierderile de venit bugetar, de la 61,3 milioane de euro la 23 de milioane de euro. Practic, prin cresterea bazei de impozitare ne asteptam la scaderea pierderilor de venit la buget. Noi spunem ca suma de 23 de milioane de euro, ca urmare a reducerii TVA de la 24 la 9 la suta va fi recuperata indirect prin volumul impozitului pe profit, cresterea investitiilor si deci prin cresterea PIB” a explicat acesta.
Presedintele UCPR a mai atras atentia si asupra faptului ca toate neregulile de pe piata avicola se rasfrang asupra crescatorilor si a consumatorilor si ca nivelul de evaziune si piata neagra se apropie de nivelul maxim de suportabilitate al acestora. Urmarea ar fi disparitia de pe piata a produselor romanesti, dupa ce producatorii vor renunta treptat la aceasta acticitate devenita nerentabila.
Piata industriei avicole din Romania a fost estimata anul trecut la 1,1 miliarde de euro, in crestere fata de 2012 datorita majorarii exporturilor de produse procesate. Romania are in jur de 500 de ferme avicole autorizate sanitar-veterinar, care apartin unui numar de 250 de societati membre ale UCPR. Ilie Van mai spune ca 2014 este primul an dupa o lunga perioada cand, in primul trimestru, s-a inregistrat un recul de 6 la suta pe livrarile din ferme. Procentul nu este unul foarte mare, insa constituie un prim semnal ca in Romania incepe sa se consume mai multa carne de pui din import, sunt de parere producatorii autohtoni.
Cu ocazia lansarii campaniei prin care patronatele din industria carnii cer reducerea TVA la 9 la suta pentru produsele din carne, Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, asociatie care s-a alaturat acestei campanii, a vorbit despre efectele pe care le va avea mentinerea actualei cote de 24 la suta a TVA in cazul produselor din carne de pasare.
„Aceasta teama potrivit careia daca vom reduce TVA vom reduce si banii la buget nu se justifica, pentru ca mentinerea TVA la 24 la suta la carnea de pasare va aduce pierderi directe la bugetul de stat de 61,3 milioane de euro anual. Daca reducem TVA de la 24 la suta la 9 la suta, avem sansa sa crestem consumul si volumul vanzarilor la nivelul istoric din 2009, dar si sa eliminam evaziunea fiscala, prima data in trepte si pe urma in totalitate. In felul acesta se reduc pierderile de venit bugetar, de la 61,3 milioane de euro la 23 de milioane de euro. Practic, prin cresterea bazei de impozitare ne asteptam la scaderea pierderilor de venit la buget. Noi spunem ca suma de 23 de milioane de euro, ca urmare a reducerii TVA de la 24 la 9 la suta va fi recuperata indirect prin volumul impozitului pe profit, cresterea investitiilor si deci prin cresterea PIB” a explicat acesta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Presedintele UCPR a mai atras atentia si asupra faptului ca toate neregulile de pe piata avicola se rasfrang asupra crescatorilor si a consumatorilor si ca nivelul de evaziune si piata neagra se apropie de nivelul maxim de suportabilitate al acestora. Urmarea ar fi disparitia de pe piata a produselor romanesti, dupa ce producatorii vor renunta treptat la aceasta acticitate devenita nerentabila.
Piata industriei avicole din Romania a fost estimata anul trecut la 1,1 miliarde de euro, in crestere fata de 2012 datorita majorarii exporturilor de produse procesate. Romania are in jur de 500 de ferme avicole autorizate sanitar-veterinar, care apartin unui numar de 250 de societati membre ale UCPR. Ilie Van mai spune ca 2014 este primul an dupa o lunga perioada cand, in primul trimestru, s-a inregistrat un recul de 6 la suta pe livrarile din ferme. Procentul nu este unul foarte mare, insa constituie un prim semnal ca in Romania incepe sa se consume mai multa carne de pui din import, sunt de parere producatorii autohtoni.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News