Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

Decizia vine ca urmare a scandalului de anul trecut, al semipreparatelor in care s-a adaugat carne de cal
Scandalul la nivel european izbucnit in cursul anului trecut, cand in mai multe semipreparate a fost descoperita prezenta carnii de cal, desi acest ingredient nu era trecut pe eticheta si pe niciun altfel de document oficial, i-a determinat pe oficialii de la Bruxelles sa ia unele masuri pentru a combate eficient fraudele de acest tip din industria carnii.
Asa se face ca Uniunea Europeana a anuntat recent ca va investi nu mai putin de 12 milioane de euro intr-un amplu proiect de cercetare, denumit Food Integrity, proiect demarat recent, avand ca scop depistarea la timp a fraudelor din domeniul industriei carnii, decizie determinata de recentul scandal al carnii de cal.
Proiectul are va consta in crearea unui sistem de alerta rapida care va atentiona in cazul unor fraude si va descoperi zonele de risc unde aceasta s-ar putea produce, fara a impune insa masuri suplimentare de etichetare. In acest sens, vor fi angrenati experti din industria carnii si institutii guvernamentale de agricultura din intreaga lume, precum si reprezentanti ai marilor companii producatoare.
Coordonatorul proiectului a fost desemnat Paul Bereton, care a declarat recent ca Food Integrity „ar putea avea un rol crucial in reactia la situatii de criza majora declansata de fraude alimentare. De exemplu, daca o noua criza carii de cal ar izbucni maine, am putea furniza informatii imediat Comisiei Europene si industriei carnii”.
Cercetatorii din cadrul proiectului vor examina noi metode stiintifice de verificare care vor permite confirmarea originii genetice a mostrelor examinate si a metodelor de productie afisate pe eticheta produselor.
Asa se face ca Uniunea Europeana a anuntat recent ca va investi nu mai putin de 12 milioane de euro intr-un amplu proiect de cercetare, denumit Food Integrity, proiect demarat recent, avand ca scop depistarea la timp a fraudelor din domeniul industriei carnii, decizie determinata de recentul scandal al carnii de cal.
Proiectul are va consta in crearea unui sistem de alerta rapida care va atentiona in cazul unor fraude si va descoperi zonele de risc unde aceasta s-ar putea produce, fara a impune insa masuri suplimentare de etichetare. In acest sens, vor fi angrenati experti din industria carnii si institutii guvernamentale de agricultura din intreaga lume, precum si reprezentanti ai marilor companii producatoare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Coordonatorul proiectului a fost desemnat Paul Bereton, care a declarat recent ca Food Integrity „ar putea avea un rol crucial in reactia la situatii de criza majora declansata de fraude alimentare. De exemplu, daca o noua criza carii de cal ar izbucni maine, am putea furniza informatii imediat Comisiei Europene si industriei carnii”.
Cercetatorii din cadrul proiectului vor examina noi metode stiintifice de verificare care vor permite confirmarea originii genetice a mostrelor examinate si a metodelor de productie afisate pe eticheta produselor.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News