Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un TVA de 9% la alimente? Cat la suta ieftinire si cat la suta profit pentru intermediari

un-tva-de-9-la-alimente-cat-la-suta-ieftinire-si-cat-la-suta-profit-pentru-intermediari

Ministrul desemnat al Agriculturii, Daniel Constantin (PC), afirma ca o reducere a TVA in domeniul panificatiei, unde "evaziunea fiscala este de 60%", se pot "scoate la suprafata sute de milioane de euro" care sunt necesare pentru imbunatatirea sectorului agricol si pentru alte investitii.


Constantin a declarat vineri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca TVA de 9% la produsele de panificatie "poate scoate la suprafata sute de milioane de euro", bani necesari agriculturii, dar si proiectelor de investitii, potrivit Mediafax.

"Propunerea de reducere a TVA la 9% la alimentele de baza este un angajament discutat de foarte mult timp si ramane sa decidem cu Ministerul de Finante cand vom introduce aceasta propunere. Eu am vrut sa dam un exemplu in acest an, chiar daca suntem sub presiunea pastrarii in tinta de deficit, sa dam in acest an, spre sfarsit, un exemplu pe zona de panificatie. Acolo, din pacate, evaziunea fiscala este de 60%, iar printr-un TVA redus putem scoate la suprafata sute de milioane de euro care sunt necesare in momentul de fata pentru imbunatatirea sectorului agricol, dar si pentru alte investitii pe care vrem sa le facem in economia nationala. Este o prioritate pe care o avem", a spus Constantin.

Liderul PC a adaugat ca va propune Comisiei Europene si un proiect de alocare de fonduri structurale pentru sistemul de irigatii din Romania.

"Agricultura a avut anul trecut un rol important in a avea indicatori macroeconomici mai buni. Va trebui sa imbunatatim sistemul de irigatii, sa nu mai fim dependenti de vreme, de ploile care vin sau nu vin. Am un proiect impreuna cu domnul Orban pe care sper sa il putem propune CE, sa avem un program special finantat nu din fonduri de dezvoltare rurala, ci din fonduri structurale pe irigatii. Solicitarea noastra va fi ca din alocarea financiara pe perioada 2014-2020, 2-3 miliarde de euro sa revina sectorului de irigatii, sa punem in valoare potentialul agricol", a mai spus Daniel Constantin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


TVA redus, cel tarziu din 2013


Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, vineri, ca masura reducerii TVA este necesara si ca aceasta se va regasi "cel tarziu" in proiectul bugetului de stat pe anul 2013.

Intrebat daca sustine reducerea TVA la produsele agricole, Victor Ponta a declarat ca aceasta este "o masura necesara", pentru ca scade evaziunea, este un sprijin pentru producatorii agricoli din tara, iar pe termen mediu si lung creste incasarile la buget.

"Din punct de vedere al calculelor, trebuie sa vedem cand putem sa o punem in practica", a mai declarat Ponta.

Premierul desemnat a sustinut, insa, ca aceasta masura se va regasi "cel tarziu" in proiectul bugetului de stat pe anul 2013.

In ceea ce priveste reticentele pe care le-ar putea avea Ministerul Finantelor, Ponta a spus ca cei de la Finante mereu privesc cu scepticism orice masura care ar putea reduce veniturile incasate la buget. Ponta a mai spus ca, de altfel, Ministerul Finantelor are responsabilitatea de a spune cand poate fi adoptata o asemenea masura.

Ideea reducerii TVA pentru alimentele de baza este mai veche, sustinuta la un moment dat si la nivelul conducerii Ministerului Agriculturii, de exemplu de catre fostul ministru de resort Valeriu Tabara, dar nu a fost pusa in aplicare.

Ministrul demis al Agriculturii, Stelian Fuia, apreciaza insa ca o eventuala reducere a TVA la alimente poate avea ca efect diminuarea evaziunii, dar nu va duce la scaderea pretului la raft.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016