Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Urmează criza cerealelor? Fermierii nu fac faţă cererii. Rezervele de porumb, la cel mai scăzut nivel din 1974 până în prezent
Fermierii par să nu facă faţă cererii de cereale la nivel global, consumul în creştere aducând rezervele de porumb la cel mai scăzut nivel din ultimii 37 de ani, conform Bloomberg citat de Ziarul Financiar.
Această scădere a rezervelor vine în ciuda creşterii producţiei în unele ţări precum Canada sau Rusia cu 16% din 2000, aceste creşteri nereuşind să acoperere cerere în creştere cu 20%.
Conform estimărilor agenţiei pentru Agricultură din cadrul administraţiei americane, până la următoarea recoltă, rezervele de cereale la nivel global vor scădea cu 13%, acesta fiind primul declin din 2007, când preţurile în creştere au dus la revolte în multe ţări, din Haiti până în Egipt.
Cererea neacoperită duce de multe ori la întreruperi ale aprovizionării cu cereale în ţările aflate în curs de dezvoltare şi, inevitabil, la o creştere a preţurilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Preţul cerealelor a crescut în această lună la cel mai ridicat nivel din 2008 la bursa de mărfuri din Chicago. Preţul porumbului a urcat cu 95% în ultimul an, la 7,20 dolari/buşel (25,4 kg), în timp ce preţul grâului a avansat cu 71% la 8,55 dolari/buşel, iar cel al soiei a urcat cu 44% până la 13,81 dolari/buşel.
Conform publicaţiei, preţul porumbului ar putea atinge un maxim de 8 dolari până în 2012 putând ajunge chiar la 10 dolari dacă producţia în SUA este distrusă de condiţiile meteo, a declarat Peter Sorrentino, care administrează fondul de active Huntington Asset Advisors în valoare de 14,4 miliarde dolari.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura