Recolta de mere din acest an este mai bogată decât în 2009, a declarat, marţi, şeful Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR), Florin Bădele, potrivit Agerpres.
"Stăm mai bine la măr decât anul trecut obţinând şase tone la hectar. Un alt fruct propice judeţului Vâlcea este pruna, unde avem trei tone la hectar. Nu ne comparăm cu Dâmboviţa, dar ne menţinem în clasamentul judeţelor fruntaşe la nivelul producţiei de fructe. Vâlcea are un relief deluros unde merg bine livezile, dar, din păcate, această producţie vine din micile ferme. Nu avem ferme mari. Din păcate, în anii '90 au fost distruse acele suprafeţe mari cultivate cu pomi fructiferi", a precizat directorul DADR.
Potrivit acestuia, producătorii comercializează destul de puţin pe piaţa agroalimentară, ei având contracte cu fabrica de sucuri şi compoturi de la Râureni.
În ceea ce priveşte producţia de struguri, se estimează, potrivit DADR, şapte tone/hectar pentru strugurii de masă şi şase tone/hectar pentru strugurii de vin. Zona viticolă se află în jurul municipiului Drăgăşani unde există mai multe ferme de producţie - Stirbey, Iordache, Isărescu.
"Stăm mai bine la măr decât anul trecut obţinând şase tone la hectar. Un alt fruct propice judeţului Vâlcea este pruna, unde avem trei tone la hectar. Nu ne comparăm cu Dâmboviţa, dar ne menţinem în clasamentul judeţelor fruntaşe la nivelul producţiei de fructe. Vâlcea are un relief deluros unde merg bine livezile, dar, din păcate, această producţie vine din micile ferme. Nu avem ferme mari. Din păcate, în anii '90 au fost distruse acele suprafeţe mari cultivate cu pomi fructiferi", a precizat directorul DADR.
Potrivit acestuia, producătorii comercializează destul de puţin pe piaţa agroalimentară, ei având contracte cu fabrica de sucuri şi compoturi de la Râureni.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
În ceea ce priveşte producţia de struguri, se estimează, potrivit DADR, şapte tone/hectar pentru strugurii de masă şi şase tone/hectar pentru strugurii de vin. Zona viticolă se află în jurul municipiului Drăgăşani unde există mai multe ferme de producţie - Stirbey, Iordache, Isărescu.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News