Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valeriu Steriu: A fost reafirmată prioritatea UNPR de susţinere a pensiei minime garantate la 350 de lei


Presedintele Traian Basescu s-a aratat flexibil în discutiile purtate cu reprezentantii Uniunii Nationale pentru Progresul României (UNPR) pe marginea masurilor de austeritate care vor fi luate de Guvern si, implicit, pe tema scrisorii de intentie cu Fondul Monetar International, a declarat, marti, purtatorul de cuvânt al independentilor, Valeriu Steriu. Principala categorie vizata de modificarea pensiei minime garantate sunt pensionarii foarte varstnici din agricultura care acum nu mai pot munci nici macar in propria gospodarie.
Valeriu Steriu a subliniat ca în cadrul discutiilor a fost reafirmata prioritatea Grupului Independentilor si a UNPR de sustinere a pensiei minime garantate la nivelul de 350 de lei si indemnizatia pentru copii de pâna la doi ani. Nivelul pensiei minime garantate a fost fixat in functie de valoarea cosului zilnic, al carui cuantum se ridica la 350 de lei pe luna.

"S-a discutat despre scrisoarea FMI si ce trebuie sa contina ea, dar si despre pachetul de masuri privind angajarea Guvernului. Au fost discutate aspecte, cu cifrele în fata, legate de importanta sustinerii masurilor pe care le-a convenit Guvernul cu FMI. Au fost discutate date tehnice si costuri. Grupul parlamentarilor independenti are, în primul rând, ca prioritate sustinerea pensiei minime garantate de 350 de lei. Este si principalul aspect transmis presedintelui Traian Basescu în cadrul întâlnirii si este principalul argument pe care-l sustinem vizavi de pasii urmatori - angajarea Guvernului si o posibila motiune de cenzura", a spus Steriu.

El a adaugat ca presedintele a raspuns pozitiv prioritatilor independentilor, mentionând ca sunt aspecte care pot fi analizate si calculate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Exista un cost de aproximativ 90 de milioane de euro pentru cei 600.000 de beneficiari ai pensiei minime garantate. Urmarim sa vedem si solutiile de unde se pot obtine acesti bani. Exista câteva propuneri la nivelul UNPR discutate. Probabil ca aceste masuri pot fi luate în calcul astfel încât sa nu coborâm cu nicio pensie mai jos de 350 de lei. Este ceea ce s-a introdus anul trecut, când Marian Sârbu era ministru al muncii", a mai spus Steriu.

Întrebat daca independentii ar putea vota o motiune de cenzura, în cazul în care pensia minima garantata va scadea, Steriu a spus ca în cazul în care nu-si vor atinge acest obiectiv, "exista si aceasta posibilitate".

"Nu s-a discutat despre o eventuala motiune de cenzura. Motiunea de cenzura înca este departe. (...) Din acel moment (n.r. în care va fi gata pachetul de masuri al Guvernului) vom avea mai multe variante de luat în calcul. Probabil aceasta saptamâna va fi finalizat", a spus Steriu.

Referindu-se la sustinerea la nivelul actual al indemnizatiei pentru cresterea copilului pâna la doi ani, el a mentionat ca e foarte posibil ca si aceasta sa fie reanalizata.

"Presedintele Basescu s-a aratat flexibil si pe acest subiect. Evident, exista si acolo probleme, sunt anumite indemnizatii care se suprapun", a mentionat purtatorul de cuvânt al independentilor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016