Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valeriu Tabără: Fermele mici asigură acea diversitate în ceea ce priveşte produsele şi peisajele agricole


Ministrul agriculturii Valeriu Tabără consideră că fermele mici asigură acea diversitate în ceea ce priveşte produsele şi peisajele agricole, cu care Uniunea Europeană se poate mândri.

Pentru aceste ferme mici, Politica Agricolă Comună trebuie să arate flexibilitate, atât printr-un sistem simplificat de acordare a plăţilor directe, cât şi prin introducerea în cadrul Pilonului II a unei scheme de sprijin special dedicată acestora, care să acopere nevoile diverse ale micilor fermieri. Astfel de nevoi vizează consilierea şi consultanţa, creditarea, prime care să încurajeze creşterea dimensiunii economice, asocierea, creşterea volumului de producţie comercializată, accesarea de pieţe locale etc. Trebuie menţionat faptul că, sprijinirea fermelor mici nu exclude susţinerea fermelor mari.

Domnul Ministru Valeriu Tabără apreciază Comunicarea Comisiei privind Politica Agricolă Comună 2014 - 2020 ca fiind un răspuns competent şi ferm la multitudinea de provocări la care agricultura şi spaţiul rural din statele membre UE trebuie să facă faţă. Asemenea provocări vizează, în special, securitatea alimentară, furnizarea de alimente superioare calitativ, protejarea mediului, diversitatea spaţiului rural prin dezvoltarea activităţilor non–agricole, menţinerea echilibrului teritorial prin ameliorarea condiţiilor de trai din spaţiul rural. Totodată, obiectivele şi instrumentele menţionate în Comunicare încearcă să răspundă cât mai bine nevoi de integrare a specificului naţional în arhitectura politicii agricole comună.

Comunicarea Comisiei răspunde şi Declaraţiei comune a statelor din Grupul de la Vişegrad, plus România şi Bulgaria, semnată la Bratislava.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cum România are pentru prima dată şansa să se exprime ca stat membru cu drepturi depline în elaborarea PAC, Comunicarea susţinută de domnul Dacian Cioloş, Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, este considerată de domnul Ministru Valeriu Tabără ca reprezentând un moment important ce trebuie să marcheze începutul unei acţiuni coerente şi concertate la nivelul instituţiilor din România, a partenerilor din mediul privat agricol, precum şi a altor actori din mediul rural.

În acest sens, restructurarea Pilonilor I şi II, în vederea unei complementarităţi mai mari între măsurile prevăzute de aceştia, este esenţială mai ales pentru România. Domnul Ministru Valeriu Tabără subliniază faptul că fermierii români au nevoie de un sprijin direct consistent şi pe viitor. Totodată, menţinerea diferenţelor existente la nivelul plăţilor directe între statele membre UE nu mai poate fi justificată, atât timp cât asemenea diferenţe afectează nivelul de competitivitate al produselor agricole pe piaţa unică. În plus, viitorul PAC trebuie să aducă o mai mare responsabilizare asupra modului în care se cheltuiesc banii publici europeni, prin concentrarea plăţilor pe suprafaţă doar asupra terenurilor cultivate şi a plăţilor din sectorul zootehnic, doar asupra animalelor existente în ferme, în anul pentru care se face plata. Pilonul I ar trebui să acopere plăţile compensatorii pentru zonele defavorizate agricol şi plăţile de agromediu, contribuind astfel la prevenirea abandonării terenurilor agricole şi la recompensarea avantajelor aduse mediului înconjurător prin practicile agricole extensive.

În ceea ce priveşte Pilonul II al PAC, România are nevoie în continuare de un buget consistent. Fondurile provenite din Pilonul II sunt necesare pentru investiţii în modernizarea sectorului agricol şi în infrastructura rurală. De asemenea, cercetarea, garantarea, creditarea şi instrumentele de consolidare a terenurilor agricole trebuie să rămână forme comunitare de dezvoltare ale agriculturii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016