Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Votat de PE! Emisiile, reduse cu 60% pana in 2030

votat-de-pe-emisiile-reduse-cu-60-pana-in-2030

Parlamentul European (PE) a votat! Emisiile de carbon vor fi reduse cu 60% pana in 2030. Iata ce presupune acest lucru.


Obiectivul aprobat de Parlamentul European este mai ambitios chiar si decat reducerea neta a emisiilor cu cel putin 55% pana in 2030 propusa de Comisia Europeana.
 
Pentru a face asta, Parlamentul va trebui sa cada de acord asupra tintei cu statele membre ale UE, care sunt divizate in legatura cu cat de ambitios ar trebui sa fie obiectivul.
 
Expertii spun ca o diminuare cu 55% pana in 2030 este efortul minim necesar pentru a permite UE sa-si urmeze planul de a ajunge la o neutralitate climatica pana in 2050, punand ferm emisiile din UE pe un traseu care, daca va fi adoptat la nivel global, ar limita incalzirea globala la niveluri sigure.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pentru Romania va fi dificila atingerea acestei tinte aprobate de Parlamentul European, mai ales ca perioada de referinta nu este deloc avantajoasa. Romania spera sa obtina anii 1987-1988 ca perioada de referinta, deoarece atunci industria romaneasca era cea mai poluatoare. In 1990, incepuse deja caderea industriei, ceea ce inseamna ca si nivelul de poluare era mai scazut. Pentru Romania inseamna in primul rand sa renunte la producerea energiei pe baza de carbune si inlocuirea acesteia cu "energie verde".
 
Reducerea cu 60% a emisiilor de carbon pana in 2030 este exagerat optimista, a declarat Cristian Busoi, presedinte al Comisiei pentru Industrie si Energie din Parlamentul European.
 
"Cred ca obiectivul Comisiei Europene, care este sustinut de Romania si justificat printr-un studiu de impact - care ne-a aratat o radiografie exacta a economiilor de pe teritoriul Uniunii si posibilitatile existente - de a merge catre o tinta realista: reducerea emisiilor cu 55% ar fi fost mult mai fezabil", a spus Busoi.
 
Potrivit acestuia, tinta de 55% ar fi creat mai putina presiune pe economiile europene, ar fi reprezentat un pericol mai mic in a pierde locurile de munca si a pierde competitivitatea Uniunii in competitia globala cu tari care nu si-au propus obiective atat de ambitioase.
 
"Este vital ca UE si Romania sa respecte tintele pe care ni le-am asumat prin Pactul Verde European – Green Deal. Este imperios necesar sa reducem emisiile de gaze cu efect de sera, sa transformam sectorul economic si sectorul energetic al Uniunii. Dar trebuie sa ne asumam obiective realiste, fezabile. Nu trebuie sa uitam ca este un proces de durata, care necesita investitii mari pentru adaptarea economiilor statelor membre la aceste cerinte", a mai spus Busoi.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016