Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Votat! Iata cand se va sarbatori Ziua Satului Romanesc

votat-iata-cand-se-va-sarbatori-ziua-satului-romanesc

Romania ar putea sarbatori in curand Ziua Satului Romanesc, avand in vedere ca o initiativa legislativa in acest sens a fost deja votata de Senat. Acum urmeaza ca deputatii sa-si dea acordul.


"Satul romanesc este locul in care s-a format si s-a consolidat identitatea nationala, spirituala, etosul, tot ceea ce alcatuieste unicitatea neamului romanesc", arata initiatorul acestei noi legi, Florin Roman.
 
Acesta mai sustine ca "patrimoniul nostru spiritual si material, concretizat in traditii, obiceiuri, mestesuguri vechi si moduri de viata bine randuite, constituie un important material de reflectie cu privire la prezent si la viitor, ce se cere pastrat si celebrat ca parte a memoriei noastre".

ziua satului romanesc
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Conform proiectulei de lege care deja a trecut de Senat, Ziua Satului Romanesc se va marca in fiecare ultima duminica a lunii septembrie.
 
"Ziua Satului Romanesc poate fi organizata de catre autoritatile administratiei publice centrale, locale, de catre celelalte institutii ale statului, de catre persoane fizice sau juridice prin organizarea si participarea la programe si manifestari cu caracater social, cultural si stiintific in scopul de a aprecia si a promova satul romanesc", se mai precizeaza in textul proiectului de act normativ. 
 
Conform initiatorului Florin Roman, "in Romania satul traditional, arhaic mai supravietuiesti inca, iar din acest motiv trebuie sa apreciem si sa conservam ceea ce avem, inainte de a fi prea tarziu".
 
"Instituirea Zilei Satului Romanesc are scopul de a ajuta locuitori de la sate, de a-i face cunoscuti si a-i rasplati pe acesti oameni ce continua sa ne ofere noua, tuturor, o identitate, dar, in acelasi timp are si scopul de a ne invata pe noi ceilalti, din afara satului, ca re ne sunt originile, de unde venim, cum ne putem bucura, si cum ne putem recrea, cum putem descoperi beneficiile si frumusetea unui trai curat sau a unui caracter sanatos, adevarat", mai regasim in expunerea de motive atasata proiectului de lege. 
 
Sustinatorii proiectului arata ca Ziua Satului Romanesc se va sarbatori in fiecare ultima duminica din septembrie pentru ca aceasta perioada "este o minunata luna de toamna, cand soarele, cu cele din urma puteri, savarseste maturarea deplina a roadelor".
 
Instituirea Zilei Satului Romanesc a trecut tacit de Senat, acum deputatii avand votul decizional. Daca acestia isi vor da acordul, proiectul va ajunge la seful statului pentru promulgare. Odata publicat Decretul presedintelui, actul va putea fi publicat in Monitorul Oficial si va produce efectele scontate.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.21 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016