Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR incepe consultarea pentru noile fonduri de investii in pomicultura

afir-incepe-consultarea-pentru-noile-fonduri-de-investii-in-pomicultura

AFIR a anuntat ca incepe consultarea pentru noile fonduri de investii in pomicultura. Fermierii vor putea acoperi 70% din costurile totale.


"Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat versiunea consultativa a Ghidului solicitantului pentru investitii in exploatatii pomicole, finantate prin submasura 4.1a din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), in vederea lansarii sesiunii de primire a solicitarilor de finantare din acest an", a informat agentia.
 
Ghidul solicitantului aflat in consultare publica este disponibil pe pagina oficiala de internet a AFIR, la sectiunea Transparenta decizionala. Perioada de consultare publica este de 10 zile calendaristice de la data publicarii pe site, pana la 5 februarie 2022.
 
In sesiunea din acest an, conform prevederilor PNDR 2020, prin submasura 4.1a se va acorda finantare distincta pentru trei tipuri de investitii. Astfel, prima componenta vizeaza infiintarea, extinderea, modernizarea plantatiei sau pepinierei, inclusiv conditionare si marketing. Printr-o alta componenta de modernizare a exploatatiei se vor finanta investitiile care asigura depozitarea, conditionarea si procesarea produselor pomicole. De asemenea, in cadrul submasurii se acorda fonduri europene pentru utilaje de recoltare prin care se asigura modernizarea exploatatiei pomicole.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Prin submasura 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole” din PNDR 2020 se acorda fonduri nerambursabile in proportie de 50% pana la maximum 70%, cu valori cuprinse intre 100.000 de euro si 1.500.000 de euro, in functie de dimensiunea exploatatiei (exprimata in SO - standard output) si de tipul de beneficiar.
 
Calculul SO se poate face si prin noua aplicatie pusa la dispozitia publicului pe pagina de internet a AFIR.
 
Astfel, pentru ferme mici cu dimensiunea intre 4.000 – 11.999 SO, intensitatea sprijinului este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile, fara a depasi: 100.000 de euro pentru achizitii simple, inclusiv utilaje recoltare si 450.000 de euro pentru proiecte complexe.
 
Pentru fermele medii 12.000 – 250.000 SO intensitatea sprijinului este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile, fara a depasi: 200.000 de euro pentru investitiile care presupun achizitii simple, inclusiv utilaje recoltare si de 1.500.000 de euro in cazul proiectelor complexe.
 
Totodata, pentru obtinerea de material de inmultire si material de plantare fructifer, sprijinul este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile, fara a depasi: 300.000 de euro pentru  achizitii simple, inclusiv utilaje recoltare si de 1.500.000 de euro pentru investitii complexe.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016