AFIR incepe consultarea pentru noile fonduri de investii in pomicultura
Publicat la data de 01 Feb. 2022 in:
Subventii AFIR a anuntat ca incepe consultarea pentru noile fonduri de investii in pomicultura. Fermierii vor putea acoperi 70% din costurile totale.
"Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat versiunea consultativa a Ghidului solicitantului pentru investitii in exploatatii pomicole, finantate prin submasura 4.1a din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), in vederea lansarii sesiunii de primire a solicitarilor de finantare din acest an", a informat agentia.
Ghidul solicitantului aflat in consultare publica este disponibil pe pagina oficiala de internet a AFIR, la sectiunea Transparenta decizionala. Perioada de consultare publica este de 10 zile calendaristice de la data publicarii pe site, pana la 5 februarie 2022.
In sesiunea din acest an, conform prevederilor PNDR 2020, prin submasura 4.1a se va acorda finantare distincta pentru trei tipuri de investitii. Astfel, prima componenta vizeaza infiintarea, extinderea, modernizarea plantatiei sau pepinierei, inclusiv conditionare si marketing. Printr-o alta componenta de modernizare a exploatatiei se vor finanta investitiile care asigura depozitarea, conditionarea si procesarea produselor pomicole. De asemenea, in cadrul submasurii se acorda fonduri europene pentru utilaje de recoltare prin care se asigura modernizarea exploatatiei pomicole.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Prin submasura 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole” din PNDR 2020 se acorda fonduri nerambursabile in proportie de 50% pana la maximum 70%, cu valori cuprinse intre 100.000 de euro si 1.500.000 de euro, in functie de dimensiunea exploatatiei (exprimata in SO - standard output) si de tipul de beneficiar.
Calculul SO se poate face si prin noua aplicatie pusa la dispozitia publicului pe pagina de internet a AFIR.
Astfel, pentru ferme mici cu dimensiunea intre 4.000 – 11.999 SO, intensitatea sprijinului este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile, fara a depasi: 100.000 de euro pentru achizitii simple, inclusiv utilaje recoltare si 450.000 de euro pentru proiecte complexe.
Pentru fermele medii 12.000 – 250.000 SO intensitatea sprijinului este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile, fara a depasi: 200.000 de euro pentru investitiile care presupun achizitii simple, inclusiv utilaje recoltare si de 1.500.000 de euro in cazul proiectelor complexe.
Totodata, pentru obtinerea de material de inmultire si material de plantare fructifer, sprijinul este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile, fara a depasi: 300.000 de euro pentru achizitii simple, inclusiv utilaje recoltare si de 1.500.000 de euro pentru investitii complexe.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>