Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
APIA a finalizat conventiile cu bancile pentru finantarea crescatorilor de pasari
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat recent ca a incheiat „Acte aditionale la Conventiile privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfaşurarea activitaţilor curente” de catre beneficiarii Masurii 215 - Plati privind bunastarea animalelor – pasari – anul II de angajament.
Conform comunicatului primit din partea agentiei, prin incheierea acestor conventii, APIA emite la cererea solicitantului o adeverinta prin care confirma ca acesta a depus cerere de ajutor pentru Masura 215 - Plaţi privind bunastarea animalelor - pasari in perioada 16 octombrie - 15 noiembrie 2013 aferenta anului II de angajament, precum si suma in euro reprezentand valoarea celor doua deconturi depuse in anul II de angajament.
Fondul de Garantare a Creditului Rural S.A. si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A urmeaza apoi sa garanteze 80 la suta din valoarea creditului contractat de fermier.
Banca are obligaţia sa informeze beneficiarii privind obligaţia acestora de a suporta contravaloarea dobanzilor, diferenţele de curs valutar, comisioanele bancare şi de garantare ce decurg din aceste credite.
APIA recomanda potenţialilor beneficiari interesaţi sa işi aleaga creditorul numai dupa un studiu atent al condiţiilor de creditare impuse de fiecare banca creditoare pentru a obţine condiţiile de creditare cele mai avantajoase şi care se potrivesc cel mai bine profilului exploataţiei sale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
In conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltarii rurale nr. 703/2013 privind aprobarea condiţiilor in care se vor incheia convenţiile dintre instituţiile financiare bancare şi nebancare şi Agenţia de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura, in vederea finanţarii de catre acestea a activitaţilor curente ale beneficiarilor plaţilor derulate prin Agenţia de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura, in baza adeverinţelor eliberate de Agenţia de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura, banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordarii creditelor pentru beneficiarii platilor directe, astfel incat dobanda finala aplicata beneficiarului sa nu poata depasi ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului sa fie in limita de 1%.
Totodata, potrivit aceluiaşi act normativ, banca trebuie sa faca dovada ca, in perioada 2008-2012 a acordat credite beneficiarilor axei I - Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier, axei III – Calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale si axei IV Leader din Programul National de Dezvolare Rurala 2007-2013.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiUltima ora
- » Subventii 2025: Fermierii au de respectat o noua conditie
- » Autoritatile anunta situatia subventiilor din 2024 si posibilele majorari pe termen lung
- » Rabla pentru tractoare. Cand pornesc inscrierile
- » Primele subventii APIA pe 2025. Crescatorii de animale pot depune cererile de plata
- » Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii