Publicat in: Subventii
Au inceput platile pentru proiectele depuse in cadrul PNDR 2014-2020
In termen de doar 3 luni de la inchiderea sesiunii de depunere a proiectelor AFIR a efectuat primele plati in contul beneficiarilor sub-masurii 6.1, trecand prin etapele procedurale de evaluare, selectie si contractare.
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a efectuat primele plati aferente Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Cu acest prilej, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Achim Irimescu, a inmanat Notificarile de plata primilor beneficiari ai programului, un grup de tineri fermieri din localitatea Colibasi, din judetul Giurgiu.
 
La eveniment au mai fost prezenti secretarul de stat Simona Man, directorul general al AFIR, Andras Szakal, primarul comunei Colibasi, Constantin Stoica, precum si directori din cadrul AFIR de la nivel central, regional si local.
 
„Ma aflu astazi pentru prima data in Colibasi si am  ramas impresionat pentru ca am vazut aici oameni tineri foarte gospodari. In localitate sunt 400 hectare de solarii si inmanam astazi primele notificari de plata pentru 29 de fermieri. Este extrem de important sa aveti in vedere asocierea si cooperativele pentru a putea iesi pe piata. Este meritul beneficiarilor ca au avut initiativa, al primarului ca i-a sprijinit si al colegiilor de la AFIR care au reusit sa vireze banii fermierilor intr-un timp foarte scurt,” a declarat ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Beneficiarii care au primit fonduri europene nerambursabile accesate prin PNDR 2020 sunt cei ai Submasurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Valoarea totala nerambursabila a primelor plati efectuate catre 124 de tineri fermieri este de 3.855.000euro.
 
Aceasta submasura s-a bucurat de un interes deosebit, in cadrul sau fiind depuse cele mai multe cereri de finantare, 2.874, in valoare totala nerambursabila de peste 120 milioane de euro.
 
Dintre acestea, 1.388 de cereri de finantare cu o valoare de 58,6 milioane de euro au fost selectate pentru finantare, pana in prezent. Sesiunea de primire a proiectelor aferenteanului 2015 pentru solicitantii de finantare prin intermediul sM 6.1 s-a derulat intre 25 martie 2015 si 30 octombrie 2015.
 
In conformitate cu procedurile si instructiunile de plata aprobate, prima cerere de plata se va depune de catre tanarul fermier in maxim 30 zile de la data semnarii Contractului de finantare. Transa I reprezinta un procent de 75% din valoarea sprijinului nerambursabil.
 
A doua cerere de plata se depune in maxim 33 de luni (57 de luni – pentru exploatatii pomicole) de la data semnarii Contractului de finantare, dupa verificarea indeplinirii tuturor actiunilor prevazute in Planul de Afaceri, inclusiv dupa implementarea standardelor europene (daca este cazul). Transa II reprezinta un procent de 25% din valoarea sprijinului nerambursabil acordat.
 
De asemenea, valoarea maxima a sprijinului financiar nerambursabil acordat prin sM 6.1 tineriilor fermieri este de 50.000 de euro (in cazul exploatatiilor de dimensiuni mai mici, 12.000 – 29.999 SO, sprijinul este mai mic, respectiv 40.000 de euro).

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

APIA da startul platilor ANT
APIA da startul platilor ANT
In acest sens, fermele mici asteapta demararea platilor pentru ANT subventiile de baza pentru...
AFIR: Sprijin de 50.000 euro pentru micii fermieri
AFIR: Sprijin de 50.000 euro pentru micii fermieri
Aceasta linie de finantare trebuia lansata la sfarsitul anului trecut. In prezent, nu se cunoaste...
AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
Conform raportului de selectie realizat dupa finalizarea contestatiilor pentru sesiunea 01/2023,...
AFIR: Plati de peste 500 milioane de euro catre fermieri
AFIR: Plati de peste 500 milioane de euro catre fermieri
Aproape jumatate din aceasta suma a fost destinata infiintarii si modernizarii exploatatiilor...

Ultima ora

Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Pentru a evita intreruperile in procesul de muls si pentru a prelungi durata de viata a...
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Solul este o resursa naturala fundamentala pentru agricultura, avand mai multe functii...
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
In randurile de mai jos veti vedea ce presupune procesul de mulgere, care sunt produsele necesare...
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016