Bonus pentru fermierii care iriga. Subventia este aprobata de MADR
Publicat la data de 06 Oct. 2022 in:
Subventii Fermierii vor primi o noua subventie, mai exact producatorii agricoli care iriga. Potrivit Monitorului Oficial, a fost publicat Ordinul nr. 301/2022 prin care Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale aloca pentru plata in conturile fermierilor suma de 26.904.706,23 lei.
Ordinul stabileste cota pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru irigatii, realizat pana la data de 30 iunie 2022. De asemenea, acesta asiura o noua subventie pentru fermieri.
Noua subventie consta in decontarea sumelor cheltuite cu facturile la energie. In acest sens, pana la data de 30 iunie 2022 s-a stabilit cota de 49,99%, mai exact 26.904.706,23 lei pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrica pentru irigatii.
Decontarea cheltuielilor pentru intervalul 1 iulie - 30 octombrie 2022
Platile sunt efectuate prin Agentia Nationala pentru Imbunatatiri Funciare, pentru care s-a emis ordinul de ministru publicat in Monitorul Oficial. De asemenea, platile acopera cheltuielile aferente consumului de energie electrica pentru irigatii in perioada de pana la 30 unie 2022.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va plati prin ANIF, pana la data de 15 decembrie, deconturile pentru cheltuielile aferente consumului de energie electrica pentru irigatii realizat in perioada 1 iulie - 30 octombrie.
In acest sens, decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrica necesar functionarii agregatelor sau a echipamentelor pentru irigatii vizeaza contractele multianuale/sezoniere incheiate cu Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare.
In ceea ce priveste cheltuielile cu energia electrica, in sectorul imbunatatirilor funciare MADR deconteaza pana la 50% dintre acestea. Acest fapt a fost stabilit anul trecut, moment in care legea s-a aplicat pentru prima oara. Facturile a 172 de Organizatii ale Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii s-au ridicat la 16.598.267,61 lei (valoare totala eligibila pentru decontare).
Legea pentru completarea art. 66 din Legea imbunatatirilor funciare nr. 138/2004 a fost aprobata la 14 aprilie 2021, prin votul final al Camerei Deputatilor si promulgat ulterior de presedintele tarii.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri la tara
Afacerile la tara inregistreaza cifre impresionante daca le comparam cu cele de la oras. Fie ca esti de-al locului sau vrei sa investesti intr-o afacere la sat, mediul rural ofera o gama variata de oportunitati.... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>