Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul agriculturii a spus, vineri, ce stim cu totii de zece ani

ministrul-agriculturii-a-spus-vineri-ce-stim-cu-totii-de-zece-ani

Ministrul agriculturii, Stelian Fuia, a sustinut vineri o conferinta de presa la sediul institutiei pe care o conduce. Din declaratiile sale nu a reiesit, insa, nimic nou. Au fost reluate aceleasi teme generale - asocierea producatorilor agricoli, balanta comertului cu produse agroalimentare, absorbtia fondurilor europene. Ce ar fi vrut sa auda, totusi, fermierii si nu a fost spus?


"Astazi daca ne uitam la balanta comerciala exportam materie prima, respectiv porumb, grau, floarea-soarelui. Importam, in schimb, carne de porc, zahar si produse din soia. Daca nu vom fi capabili sa absorbim fondurile europene ne va fi foarte greu pe noul pachet agricol 2014-2020 sa cerem din nou sume consistente. Astazi, la Ministerul Agriculturii suntem la o rata de absorbtie pe investitii de peste 40%", a spus ministrul agriculturii.

In rest, ministrul a repetat aceleasi fraze ca acum doua saptamani, pe 21 martie.
Printre "noutatile" enuntate de Stelian Fuia se numara un indemn la asociere.

"Este foarte clar ca un producator mic, indeosebi de legume si fructe, nu va putea niciodata sa vanda intr-un supermarket, daca nu se asociaza. Supermarketul nu va veni si nu va cumpara cu sacosa de la poarta taranului ca sa puna pe raft", a spus acesta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Politicile ministerului sunt axate pe cateva principii foarte clare. Asocierea este determinanta precum si integrarea productiei agricole", a mai completat ministrul.

Dincolo de aceste fraze - sa le numesc elegant - diplomatice, agricultorii asteptau de la ministrul Stelian Fuia cateva raspunsuri, precum:

1. Diferenta de 73,35 euro/ha pe care Ministerul o promisese. Daca nu acum, atunci cand? La recoltare?
2. Eventuale despagubiri pentru legumicultura. Au fost promisiuni in luna februarie, domnul ministru a fost pe teren, nu s-a mai auzit nimic de atunci.
3. Subventia la motorina! Ea a fost calculata pentru un anumit pret, pretul motorinei a sarit in aer in ultimele luni, exact acum in campanie.

Nu in ultimul rand, am asteptat informatii despre irigatii, despre rambursarea de TVA, despre TVA pe arenda, chestiuni care fusesera discutate pe 25 martie, de colegii reprezentanti ai LAPAR si de domnul ministru.

Nu s-a mai spus nimic.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016