Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Subventii aveti, de ce scumpiti carnea de miel?
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia, a declara vineri ca nu exista motive pentru scumpirea carnii de miel, mai ales atata timp cat crescatorii de ovine beneficiaza de subventia pe cap de animal. "Sectorul ovin este sustinut din bugetul Agriculturii prin subventii substantiale", a precizat acesta.
"Am vazut ca se practica foarte mult in ultimul timp, a devenit un sport, sa anuntam mariri de preturi ca apoi chiar sa le marim. in ultima saptamana am vazut ca pretul la carnea de miel pentru Paste se va mari, dar eu nu cred ca exista motivatie pentru ca MADR sustine sectorul ovin prin subventii substantiale", a declarat ministrul Agriculturii, Stelian Fuia.
Acesta a precizat ca pretul produselor alimentare este dictat de piata si nu este facut de minister.
"Pretul nu-l face ministerul, il face piata, iar daca producatorii vor exagera in continuare cu cresterea pretului, acest lucru se va se va intoarce impotriva lor pentru ca o sa avem consumatori care nu-si vor mai permite sa cumpere si vor ramane cu stoc de produse", a adaugat Fuia.
In privinta preturilor la oua, seful MADR a adaugat ca Autoritatea de Concurenta va deschide o ancheta pe acest sector pentru a vedea motivele cresterii preturilor din ultimele saptamani.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
"Consiliul Concurentei va deschide, probabil, o ancheta pe sectorul de oua pentru a vedea de ce pretul a crescut atat de mult, desi in ultimul timp a mai scazut. Cred ca va aparea si productia din gospodaria mica a populatiei si stocul de oua pe piata va fi mai mare, iar pretul ar trebui sa se regleze", a adaugat ministrul Agriculturii.
In 2011, cererea pentru carnea de miel a scazut semnificativ din cauza puterii reduse de cumparare a romanilor, desi pretul a fost cu circa 20% mai mare decat cu un an in urma. in general, preturile au fost de 15 lei pe kg in viu si 23 de lei pe kg in carcasa.
In prezent, in pietele agroalimentare din Timisoara, pretul carnii de miel ajunge la 25 de lei kilogramul de carcasa, din cauza iernii desosebit de grele. Anual, oferta crescatorilor autohtoni pentru Sarbatorile Pascale este in jurul a 3 milioane de miei si iezi.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4 din 3 voturiUltima ora