Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Campania de recoltat cereale 2012. Preturi cereale, cotatii cereale si productii, judet cu judet

campania-de-recoltat-cereale-2012-preturi-cereale-cotatii-cereale-si-productii-judet-cu-judet

AGROROMANIA va tine la curent cu cele mai noi evolutii ale campaniei de recoltat 2012. Care este productia de cereale a Romaniei in 2012, evolutia preturilor cerealelor (grau si orz), productia medie de grau si orz la hectar in 2012, judet cu judet.


26 iulie: In Neamt, graul se vinde cu 1 leu/kg direct din camp
La Neamt, graul a fost recoltat pe o suprafata de 20.090 hectare de grau din cele 24.804 hectare cultivate, reprezentand 81%.


Situatia suprafetelor recoltate, centralizate la 11 iulie 2012
Orzul de toamna este recoltat in procent de 90 la suta din suprafata, graul - 30 la suta, secara - 30 la suta, rapita - 50 la suta, orzoaica de toamna - 85 la suta, orzoaica de primavara - 25 la suta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea ce priveste calitatea graului recoltat in acest an, aceasta este net superioara celei de anul trecut. Referitor la cantitatea de grau recoltata pana in prezent, aceasta este cu 20 la suta mai mica fata de aceeasi perioada a anului 2011.

Productii mici de grau si orz in judetul Tulcea
Conducerea Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) estimeaza productii mici la orz si grau in acest an, din cauza temperaturilor nefavorabile.

La orz, productia pe cele 14.000 de hectare este de 2.000-2.500 de kilograme pe hectar, spune seful DADR Constanta. In ceea ce priveste culturile de grau din judet semanate pe o suprafata de circa 80.000 de hectare, directorul Vasile Gudu a mentionat ca si in cazul acestei culturi productia va fi una mica.

Cereale 2012: Pretul orzului in portul Constanta, 195 de euro tona
Preturile cereralelor din productia 2012 sunt in crestere usoara, in plin debut al campaniei de recoltare. Ziarul Financiar scrie ca pretul orzului in portul Constanta, la incarcare, era de 195 de euro tona.

La bursa din Chicago, pretul graului si pretul porumbului 2012 au scazut in medie cu zece procente. La noi preturile sunt in crestere
Preturile alimentelor la nivel mondial au inregistrat in luna mai cea mai abrupta scadere din ultimii doi ani, in frunte cu lactatele, cerealele si zaharul, potrivit buletinului statistic prezentat joi de FAO, Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite.

In tara noastra, contrar a ceea ce se intampla peste ocean, pretul graului, pretul porumbului si mai ales pretul orzului sunt in crestere. Pretul orzului deja a sarit de 195 de euro tona, iar daca tendinta de crestere a pretului pentru orz se pastreaza si in cazul graului si porumbului, preturile graului si porumbului vor ajunge in punctul maxim inainte de recoltare la 205-201 euro/tona, respectiv 210-215 euro/tona.

La ora la care scriu aceste randuri, in portul Constanta tona de grau panificabil se vinde cu 200 de euro (FOB), graul furajer cu 190 de euro pe tona iar orzul cu 205 euro pe tona.

Pretul graului, 80 de bani kilogramul in luna iulie 2012
Recoltatul graului este in plina desfasurare in judetul Dolj. Productia la hectar este mai mica cu pana la 40% fata de cea obtinuta anul trecut, in principal datorita secetei. Pretul graului comunicat de DADR Dolj este, in acest moment, 75-80 de bani kilogramul. Per ansamblu, recolta de grau a Romaniei este estimata in 2012 la 6,1 milioane de tone.

Ialomita: Pretul graului e 1 leu kilogramul in iulie 2012, iar calitatea graului e buna
Fermierii ialomiteni apreciaza ca recolta de anul acesta e mai mica dar calitatea graului e mai buna. In aceste conditii, cultivatorii de cereale spera ca pretul graului sa se mentina la valoarea de 1 leu pe kg in perioada recoltatului, pentru ca apoi sa creasca usor.

Buzau: Productia medie de grau este 1,8 tone la hectar
Productia de grau obtinuta in 2012 de fermierii buzoieni este la jumatate fata de cea anul trecut. In 2012, in Buzau a fost cultivata cu grau o suprafata de 12.000 de hectare. Campania de recoltat se apropie de sfarsit, iar pana in prezent datele centralizate arata ca productia medie la hectar este de 1,8 tone la hectar. Calitatea graului este foarte buna, deoarece valul de caldura din ultimele saptamani au "copt" bobul, au prevenit aparitia infectiilor fungice si au redus umiditatea.

Productie mica de cereale in judetul Vrancea, in 2012
Fermierii vranceni care au inceput recoltatul graului spun ca productia este foarte mica, pana la o treime fata de anul trecut.

Vicepresedintele Ligii Asociatiei Producatorilor Agricoli din judetul Vrancea, Constantin Bazon, estimeaza ca productia medie va fi de maxim 2 tone/hectar.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016