Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt fructele si legumele care retin cele mai multe pesticide

care-sunt-fructele-si-legumele-care-retin-cele-mai-multe-pesticide

Reziduri de pesticide au fost depistate in cazul a doua treimi din fructele si legumele testate, merele fiind in fruntea clasamentului pentru al cincilea an consecutiv.


Pentru a ajuta consumatorii sa faca cea mai sanatoasa alegere, organizatia Environmental Working Group a publicat o lista a celor mai contaminate produse.
 
Folosind informatiile puse la dispozitie de Departamentul american al agriculturii, referitoare la urmele de pesticide depistate in 48 de fructe si legume, organizatia a publicat Ghidul anual al fructelor si legumelor ce conţin pesticide.
 
Conform acestuia, reziduri de pesticide au fost depistate in cazul a doua treimi din fructele si legumele testate, merele fiind in fruntea clasamentului pentru al cincilea an consecutiv.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Premiza este ca oamenii nu vor sa manance pesticide impreuna cu fructe si legume. De aceea continuam sa le spunem cumparatorilor despre produsele chimice folosite in agricultura si care apar in fructe si legume, pentru a le da posibilitatea sa manance sanatos”, a declarat Ken Cook, presedintele si cofondatorul EWG.
 
Astfel , pe locul a 12-lea in topul anual al legumelor si fructelor se situeaza cartofii, constatandu-se ca un cartof obisnuit contine o importanta cantitate de pesticide, raportata la greutate. Un loc mai sus in top, pe pozitia a 11-a, se afla mazarea, constatandu-se sa o singura mostra contine 13 tipuri de pesticide.
 
La fel si in cazul rosiilor, intr-o singura tomata fiind identificate 13 tipuri diferite de pesticide, iar pe locul 9 in top se afla castravetii.
 
Intr-un gogosar au fost descoperite 15 tipuri de pesticide, ceea ce claseaza aceasta leguma pe locul 8, un loc mai sus fiind spanacul, in cazul caruia s-a descoperit insa un continut mai scazut de pesticide fata de anul trecut.
 
Telina ocupa locul 6 in clasamentul anului 2015, iar strugurii locul 5, o singura boaba avand un continut de 15 pesticide diferite.
 
Capsunele, la fel ca rosiile cherry, au un continut de 13 pesticide diferite, in timp ce un procent de 97% din toate exemplarele de nectarine importate in SUA si analizate de EWG contineau cel putin un tip de pesticid.
 
Pe locul doi in clasament sunt piersicile, in conditiile in care s-a constatat ca 98% din piersicile supuse testelor contin cel putin un tip de pesticide, iar in fruntea clasamentului se afla merele, intrucat 99 la suta din mostrele analizate contineau cel putin un tip de pesticide.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.8 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016