Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce recomanda specialistii pentru salvarea culturilor afectate de ger
Cele mai afectate au fost sectoarele pomicol si viticol, in unele zone culturile de nuc fiind afectate chiar si in proportie de suta la suta.
De asemenea, acestia recomanda refacerea butucilor afectati de brumele tarzii de primavara, dupa emiterea lastarilor.
In functie de momentul aparitiei brumelor si intensitatea acestora este necesara aplicarea urmatoarelor solutii de refacere: taieri de refacere a butucilor cu varfurile lastarilor afectati de brumele tarzii de primavara. Taierea consta in suprimarea portiunilor de lastari afectate ireversibil (vestejite), refacerea vegetatiei fiind asigurata de copilii care pornesc de la subsoara frunzelor in curs de formare, care prelungesc varfurile de crestere a lastarilor. Vegetatia se reface rapid, fara a fi afectata productia de struguri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Sunt necesare taieri de refacere a butucilor afectati de brumele tarzii pe 1/3 — 2/3 din lungimea lastarilor. Se indeparteaza prin taiere portiunile de lastari cu frunze si inflorescente afectate. Refacerea vegetatiei are loc pe baza copililor emisi. Inflorescentele ramase neafectate, plus cele noi care se formeaza pe copili, pot asigura realizarea partiala a productiei.
Totodata, se recomanda taieri de refacere a butucilor cu lastari afectati integral de brumele tarzii. Se suprima prin taiere lastarii afectati de bruma de la punctul de insertie pe lemnul anual. Refacerea vegetatiei se bazeaza pe pornirea in vegetatie a lastarilor din ochii dorminzi de pe lemnul multianual. Lastarii se ciupesc cand ajung la 5 — 7 frunze, pentru a provoca emiterea copililor care sunt purtatori de inflorescente. Se asigura astfel elementele de rod pentru anul urmator si chiar realizarea unei mici productii in anul in curs.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile
Idei de afaceri in agricultura