Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fermierii din Timis, optimisti in acest an
Vestul tarii a fost ocolit, in ultima perioada, de necazurile care s-au abatut asupra celorlalte regiuni agricole ale tarii. Potrivit graficelor Administratiei Nationale de Meteorologie, in judetul Timis rezerva de apa din sol se incadreaza, la 6 ianuarie, in limite satisfacatoare si apropiate de optim.
Potrivit directorului Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Timis, Tiberiu lelescu, vremea buna din ultimele luni creeaza premisele unui nou an agricol foarte bun, cu posibile productii record in judet.
"La culturile de toamna - cereale, orz, orzoaica, chiar si la rapita - evolutia este foarte buna. Vegetatia se dezvolta peste asteptari, nu mai avem seceta, iar temperaturile usor crescute au favorizat cresterea. Speram sa nu avem parte de ingheturi care le-ar compromite. Daca lucrurile vor evolua tot asa, ne putem astepta la un nou an cu productii record la cereale", a afirmat Lelescu.
In judetul Timis s-au insamantat in toamna 115.000 de hectare de teren agricol cu grau si 35.000 de hectare cu porumb, orz, orzoaica si rapita.
In 2011, productia la grau in Timis a fost de circa 4.000 de kilograme la hectar, cu 60% mai mult fata de recolta din 2010.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Timisul a redus suprafata agricola necultivata la jumatate anul trecut, de la 120.000 de hectare de parloaga in 2010 la 60.000 de hectare, iar in acest an este de asteptat ca suprafata de teren necultivata sa nu depaseasca 20.000 de hectare.
Cea mai mare suprafata arabila nelucrata in judet era detinuta de persoane in varsta, care nu-si puteau ara singure pamantul.
Cresterea impozitului pe terenurile nelucrate, precum si a sanctiunilor pecuniare care-i amenintau pe cei ce lasa terenurile prada buruienilor i-a facut si pe acestia sa gaseasca solutii, cel mai adesea dandu-si pamantul in arenda.
Linia se va trage in iunie, cand se vor incheia si insamantarile de primavara, iar atunci se va putea contoriza intreaga suprafata funciara agricola arata in judet.
La data de 06 ianuarie 2012, rezerva de umiditate in cultura graului de toamna pe profilul de sol 0-50 cm, se incadreaza in limite satisfacatoare (AS), apropiate de optim (ApO) si optime (AO), in majoritatea regiunilor agricole.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile