Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii din Timis, optimisti in acest an

fermierii-din-timis-optimisti-in-acest-an

Vestul tarii a fost ocolit, in ultima perioada, de necazurile care s-au abatut asupra celorlalte regiuni agricole ale tarii. Potrivit graficelor Administratiei Nationale de Meteorologie, in judetul Timis rezerva de apa din sol se incadreaza, la 6 ianuarie, in limite satisfacatoare si apropiate de optim.


Potrivit directorului Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Timis, Tiberiu lelescu, vremea buna din ultimele luni creeaza premisele unui nou an agricol foarte bun, cu posibile productii record in judet.

"La culturile de toamna - cereale, orz, orzoaica, chiar si la rapita - evolutia este foarte buna. Vegetatia se dezvolta peste asteptari, nu mai avem seceta, iar temperaturile usor crescute au favorizat cresterea. Speram sa nu avem parte de ingheturi care le-ar compromite. Daca lucrurile vor evolua tot asa, ne putem astepta la un nou an cu productii record la cereale", a afirmat Lelescu.

In judetul Timis s-au insamantat in toamna 115.000 de hectare de teren agricol cu grau si 35.000 de hectare cu porumb, orz, orzoaica si rapita.

In 2011, productia la grau in Timis a fost de circa 4.000 de kilograme la hectar, cu 60% mai mult fata de recolta din 2010.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Timisul a redus suprafata agricola necultivata la jumatate anul trecut, de la 120.000 de hectare de parloaga in 2010 la 60.000 de hectare, iar in acest an este de asteptat ca suprafata de teren necultivata sa nu depaseasca 20.000 de hectare.

Cea mai mare suprafata arabila nelucrata in judet era detinuta de persoane in varsta, care nu-si puteau ara singure pamantul.

Cresterea impozitului pe terenurile nelucrate, precum si a sanctiunilor pecuniare care-i amenintau pe cei ce lasa terenurile prada buruienilor i-a facut si pe acestia sa gaseasca solutii, cel mai adesea dandu-si pamantul in arenda.

Linia se va trage in iunie, cand se vor incheia si insamantarile de primavara, iar atunci se va putea contoriza intreaga suprafata funciara agricola arata in judet.

La data de 06 ianuarie 2012, rezerva de umiditate in cultura graului de toamna pe profilul de sol 0-50 cm, se incadreaza in limite satisfacatoare (AS), apropiate de optim (ApO) si optime (AO), in majoritatea regiunilor agricole.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016