Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Vegetal

Proprietarii de terenuri nu vor mai putea ocoli legea care ii obliga sa-si curete suprafetele de ambrozie din primavara anului viitor.
In ceea ce priveste proiectul de lege, acesta a fost adoptat de Camera Deputatilor si prevede ca proprietarii de tenuri sa efectueze, pana la data de 30 iunie a fiecarui an sau in termen de 15 zile de la primirea unui avertisment, lucrari de smulgere sau erbicidare a acestei plante.
De asemenea, exista si pozibilitatea ca autoritatile locale sa poata realiza aceste lucrari pe cheltuiala celor care aveau aceasta obligatie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In prezent, amenzile pentru prezenta ambroziei sunt inca foarte greu de aplicat. Proprietarii de terenuri sau administratorii de suprafete pe care a fost identificata ambrozia trebuie sa fie somati de autoritati pana cel tarziu la data de 5 iunie. In acest fel, proprietarii pot fi amendati.
Desi se intampla acest fapt, proprietarii continua sa nu isi curete suprafetele, autoritatile neputand interveni, ca in alte tari pentru a inlatura ambrozia.
Desi se intampla acest fapt, proprietarii continua sa nu isi curete suprafetele, autoritatile neputand interveni, ca in alte tari pentru a inlatura ambrozia.
Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Parlamentul Romaniei pregatesc o serie de modificari legislative referitoare la ambrozie. Incepand din primavara anului viitor, autoritatile vor putea interveni pentru taierea plantelor, urmand ca proprietarii de terenuri, pe langa amenda, sa plateasca si cheltuielile aferente curatarii suprafetelor, potrivit deputatului Florin-Emil Dumitru, vicepresedintele Comisiei.
"Aici e nevoie de alocarea de fonduri catre autoritatile administratiei publice locale pentru a exista acea interventie rapida din partea unor firme specializate sau servicii publice de a distruge aceasta planta problema, daca nu exista disponibilitate din partea proprietarilor, urmand ulterior sa se indrepte impotriva proprietarilor de a recupera sumele cheltuite pentru distrugerea ambroziei. Nu cred ca incalcam dreptul de proprietate, proprietarul are drepturi, dar are si in indatoriri", a declarat Florian-Emil Dumitru
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News