Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou proiect de lege. Proprietarii de caini periculosi risca amenzi de 5.000 de lei

un-nou-proiect-de-lege-proprietarii-de-caini-periculosi-risca-amenzi-de-5000-de-lei

O noua decizie a fost luata de Parlament si ii vizeaza pe ciobanii care detin caini periculosi. Acestia risca amenzi ce pot ajunge la 5.000 de lei in anumite conditii.


In acest sens, proprietarii sau detinatorii de caini periculosi sau agresivi risca amenzi daca animalele sunt plimbate in locurile publice fara botnita si nu sunt tinute in zgarda si lesa, potrivit unui proiect adoptat de Senat. Documentul vizeaza completarea OUG nr.55/2002. Printre cainii mentionati se afla si Ciobanescul Caucazian, o rasa des intalnita la stane sau ferme de animale.
 
"In urma acestei modificari legislative va fi inasprit modul de sanctionare pentru nedeclararea si nerespectarea conditiilor de detinere a unui caine periculos sau agresiv, conform legislatiei in vigoare. 
 
De asemenea, verificarile politistilor in locurile publice in vederea respectarii OUG 55/2002 vor putea deveni mai eficiente, conducand la scaderea cazurilor de persoane atacate de caini periculosi fara lesa si botnita", precizeaza initiatorii, deputatii PSD Nicolae Georgescu, Laura-Catalina Vicol-Ciorba si Eugen Neata.
 

Amenzi

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Proiectul prevede amenzi cuprinse intre 500 si 1.000 de lei si pot ajunge la 3.000 - 5.000 de lei, fata de cele prevazute in OUG nr. 55/2002, care porneau de la 100 -  500 de lei si ajungeau la 1.500 - 3.000 de lei.
 
Senatul este prima Camera legislativa sesizata. In acest sens, proiectul isi va urma parcursul legislativ la Camera Deputatilor care este for decizional. Daca proictul trece de votul deputatilor, legea va merge mai departe spre promulgare si trebuie publicata in Monitorul Oficial pentru a-si produce efectele.
 

Rase de caini

 
Din cauza necunoasterii prevederilor legislative in vigoare sau din ignoranta, in locurile publice din Romania se afla posesori de caini periculosi.
 
"Prin care se intelege cainii apartinand urmatoarelor rase, grupate in doua categorii, dupa cum urmeaza: a) categoria 1: cainii de lupta si de atac, asimilati prin caracterele morfologice cu caini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor; b) categoria a ll-a: cainii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitane, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metisii lor", se precizeaza in expunerea de motive.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016