Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Plantele medicinale prind avant: PLAFAR SA a intrat pe profit, pentru prima data in ultimii 16 ani
Societatea nationala Plafar SA, detinuta de Ministerul Economiei si care se afla in insolventa de doi ani, a inregistrat in primele sase luni ale anului un profit net de 265.563 lei, dupa ce in ultimii 16 ani a inregistrat pierderi din exploatare.
Pe 16 martie 2009, la cererea actionarului majoritar, Ministerul Economiei, s-a deschis procedura generala a insolventei SN Plafar SA, fiind desemnat administrator judiciar cu conducerea in tot a activitatii Assistance Insolv SPRL. Reprezentantii administratorului judiciar spun ca Plafar SA ar putea iesi din insolventa la sfarsitul acestui an, a anuntat Newsin.
"Daca si a patra transa din graficul de plati exigibila la 31 decembrie 2011 va fi platita, vom asista la inchiderea procedurii insolventei si insertia Plafar in circuitul economic. Totodata, vom consemna si o premiera: primul plan de reorganizare implementat cu succes prin plata tuturor categoriilor de creante: bugetare, garantate, salariale si chirografare", a declarat pentru NewsIn reprezentantul administratorului judiciar, Remus Borza.
In anul 2008, Plafar a incheiat exercitiul financiar cu o pierdere de 7.337.433 lei, iar in 2009, pierderile Plafar s-au redus la 2.882.746 lei. In 2010, Plafar a inregistrat pierderi de 611.779 lei. Totodata, cifra de afaceri a societatii a crescut de la 3.439.374 lei in 2009 la 6.120.064 lei in 2010. Pe primele sase luni ale acestui an, Plafar a inregistrat o cifra de afaceri de 4.113.430 lei.
Potrivit reprezentantului administratorului judiciar, rezultatele Plafar se datoreaza redimensionarii cheltuielilor cu personalul, cu regiile de sectii si cheltuielile indirecte, prin inchiderea unor sucursale neprofitabile (Craiova, Braila si Timisoara), precum si specializarii pe game exclusive de produse a sucursalelor Cluj si Brasov. De asemenea, intregul portofoliu de produse a fost rebranduit, cele doua unitati de productie au fost retehnologizate, iar halele de productie reabilitate. In plus, au fost lansate produse noi (27 de ceaiuri premium si 23 de siropuri).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Dupa 1 ianuarie 2012, Plafar SA urmeaza sa fie privatizata, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri intentionand sa-si vanda participatia de 51% din capitalul social.
Compania Plafar este cel mai mare producator de ceaiuri si siropuri naturale din tara, avand in portofoliu peste 230 de produse. Plafar are in prezent sub 100 de angajati, iar actionarul sau majoritar este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. In prezent, Plafar mai are sucursale la Bucuresti, Brasov si Cluj.
Anual, aproximativ 21.000 de societati intra in insolventa. Sub 1% din aceste firme sunt salvate si reintra in circuitul comercial. De regula, creditorii chirografari (furnizori de materii prime, materiale, servicii, utilitati) sunt defavorizati prin neplata sau plata partiala a creantelor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile
Idei de afaceri in agricultura