Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Povestea infiintarii cele mai mari sere din Romania

povestea-infiintarii-cele-mai-mari-sere-din-romania

Investitia totala s-a ridicat la 2,5 milioane de euro, sera intinzandu-se pe o suprafata de 16.000 de metri patrati si urmand a fi folosita pentru cultivarea tomatelor.


Cea mai mare sera realizata in Romania in ultimii 12 ani a fost inaugurata in Biled, din judetul Timis. Peste 2,5 milioane de euro s-au investit in proiect, in sera urmand a fi cultivate rosii in substrat din coaja de nuca de cocos.

Sera pentru cultivarea rosiilor se afla in localitatea timiseana Biled, are o suprafata de peste 16.000 de metri patrati si a fost realizata in trei ani. Intreaga investitie se ridica la peste 2,5 milioane de euro, dintre care 500.000 de euro sunt bani europeni.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

line-height:115%;font-family:" times="">Proprietarul, Silvia Raileanu, a declarat ca sera dispune de tehnologie de ultima generatie, cu un grad ridicat de automatizare, cu scopul inregistrarii de productii ridicate, de cea mai buna calitate.

Silvia Raileanu spune ca i-a venit ideea de a realiza o sera in care sa cultive rosii gustoase, dupa ce a vizitat mai multe sere in Olanda.

 „Sunt mama a patru copii, de profesie sunt jurist, dar in ultimii ani m-am ocupat de administrarea unui restaurant pe care-l detin in Timisoara. Prima data, impreuna cu sotul, am dorit sa facem un strand termal, aici a functionat in trecut strandul de la Biled, si am cumparat terenul stiind ca are un puţ de apa termala. Dar intre timp am fost in Olanda la o expozitie, am vazut foarte multe sere si m-am gandit ca ar fi profitabil sa facem si noi. Iar lucrul care m-a determinat sa investim in sera este faptul ca am patru copii si tot timpul am o problema atunci cand le dau legume sa manance. Iar singurele pe care le acceptau erau rosiile, dar doar cele gustoase. Si atunci am zis ca asta e nisa. La noi nu sunt, sa incercam sa le facem aici. Rosiile care vin la noi sunt culese de foarte mult timp, stau doua, trei saptamani pana ajung pe raft. Noi vrem sa culegem rosiile azi si tot azi sa ajunga pe mesele romanilor. Speram sa ne adresam in special pietei din Banat”, a explicat Silvia Raileanu

 Silvia Raileanu a mai precizat ca in sera vor fi cultivate rosii din soiul cocktail, care sunt foarte gustoase, productia zilnica fiind estimata la 1,3 tone pe zi.

Doar in Timisoara se consuma mult mai multe rosii pe zi decat putem noi sa producem, insa toate vin din import si credem ca am putea sa le vindem direct. De aceea facem rosii cocktail, in ideea de a le vinde proaspat. Pentru culegerea rosiilor va fi nevoie de 15 angajati, iar rasadurile nu le crestem aici, pentru ca nu avem experienta, le aducem probabil de la o firma din Olanda”, a explicat Silvia Raileanu.

Proprietarul serei spune ca plantele vor fi plantate la mijlocul lunii decembrie, iar primele rosii vor ajunge pe piaţa in luna februarie a anului viitor.

Sera din judetul Timis este dotata cu tehnologie de ultima generatie, astfel ca de la un calculator sunt setati toti parametrii. Prin urmare, pentru eficientizarea consumului de energie se va folosi apa geotermala si boiler, iar in sera va fi creat un mediu ideal pentru cresterea rosiilor, aceasta fiind dotata cu sistem de incalzire, de ceata, de racire pe acoperis, precum si cu un ecran termic de umbrire automatizat. De asemenea, plantele nu vor creste in pamant, ci va fi utilizat un substrat cu durata de viata si grad de oxigenare mare, din coaja de nuca de cocos.

„In sera sunt jgheaburi, pe ele vine nuca de cocos, pe care vor fi plantele inalte de aproximativ 50 de centimetri, in ghiveci. Consumatorul as vrea sa inteleaga ca in sera se cresc rosii bune, nu se vand otravuri. Şi planta isi ia din pamant, un pamant fara ingrasamant nu produce nimic. Doar ca aici se da controlat, dupa reţeta si sunt foarte sigure, mult mai sanatoase decat poate le putem creste in pamant, pentru ca acolo e mai greu sa calculam. Un calculator va dirija toata sera. Cand e prea cald, automat se deschide sistemul de ventilatie. Cand este prea frig, porneste apa in sistemul de incalzire. Totul este computerizat”, a mai explicat Silvia Raileanu.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton