Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raport Toepfer: Pentru luna iulie, se prefigureaza cea mai mare productie de grau din ultimii 27 de ani

raport-toepfer-pentru-luna-iulie-se-prefigureaza-cea-mai-mare-productie-de-grau-din-ultimii-27-de-ani

Conform estimarilor, recolta va fi de 8,3 milioane de tone de grau, ceea ce va micsora cu o patrime diferenta dintre Romania si Polonia, in clasamentul european al producatorilor de grau.


Recent ,traderul Toepfer, lider local in domeniul comertului cu cereale si seminte oleaginoase, a dat publicitatii un raport deosebit de optimist si incurajator pentru fermieri, anuntand o productie record de grau pentru luna iulie. Conform datelor cuprinse in raport, luna viiotoare, Romania va avea o productie de aproximativ 8,3 milioane de tone de grau, fiind vorba de cea mai buna recolta din ultimii 27 de ani.
 
Datorita acestui record, Romania isi va consolida pozitia a cincea pe care o ocupa in prezent in clasamentul producatorilor de grau din Uniunea Europeana, apropiindu-se de Polonia, ocupanta celui de-al patrulea loc, intrucat diferenta care desparte cele doua tari se va reduce cu o patrime.
 
Prognozele pe baza carora a fost alcatuit raportul Toepfer sunt facute periodic prin analize de teren, denumite in limbaj de specialitate „crop tours”, analize ce vizeaza densitatea, starea plantelor si umiditatea solului. De asemeni, analizele respective pot fi facute si pe baza datelor furnizate prin satelit.
 
Specialistii spun ca productia record estimata pentru luna viitoare se datoreaza conditiilor meteo favorabile din toamna si primavara, singurii factori care ar putea in prezent sa afecteze recolta de grau fiind ploile abundente ce ar putea fi inregistrate in perioada urmatoare, sau temperaturile foarte ridicate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Referitor la aceste prognoze, Adrian Porumboiu, proprietarul grupului Racova din Vaslui spune ca „semnele sunt incurajatoare, dar nu trebuie sa tragem concluzii pana nu se recolteaza cel putin 25 la suta din productie. Fermierii care nu au investit in protectia plantelor, in tehnologie, in tratamente vor avea pierderi din punct de vedere al calitatii, pentru ca au fost atacuri ale daunatorilor”. Acesta a precizat ca grupul pe care il detine va recolta in aceasta vara grau de pe 27.000 de hectare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016