Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romania ocupa locul sase in topul producatorilor de cereale din Uniunea Europeana
Statele membre ale Uniunii Europene au produs in 2015 o cantitate de aproximativ 317 milioane de tone de cereale.
Statele membre ale Uniunii Europene au produs in 2015 o cantitate de aproximativ 317 milioane de tone de cereale, iar Franta a fost responsabila pentru aproape un sfert din cantitatea totala (23% sau 72,6 milioane tone), urmata de Germania (15%), Polonia (9%), Marea Britanie, Spania si Romania, cu o cantitate de 19,2 milioane tone sau 6% din productia totala a UE.
Aproape jumatate din productia totala de cereale a UE a fost compusa din grau si porumb. Franta si Germania au fost responsabile pentru 44% din productia de grau a UE, urmate de Marea Britanie, Polonia si Romania (7,9 milioane tone sau 5% din productia UE). Franta a fost, de asemenea, cel mai mare producator de porumb din UE, fiind responsabila pentru 23,3% din productia totala, urmata de Romania (15,3%) si Italia (12%).
Doar opt state membre UE, printre care se numara si Romania, au produs orez in 2015. Aproape jumatate din productia totala de orez a UE a fost raportata in Italia, urmata de Spania cu 28,8%. Pe ultimul loc intre aceste state este Romania, cu o productie de 49.800 de tone, adica mai putin de 2% din productia totala a UE.
De asemenea, UE a fost in 2015 cel mai mare producator mondial de sfecla de zahar (cu aproape 102 milioane tone sau 48,5% din productia mondiala) iar Franta (32,9%) si Germania (22,2%) au fost responsabile pentru mai mult de jumatate din productia UE.
Alti importanti producatori de sfecla de zahar au fost Polonia (9,2% din productia UE) si Marea Britanie (6,1%). Cu o productie de aproape un milion de tone de sfecla de zahar, Romania a fost responsabila pentru mai putin de 1% din productia UE. Cu toate acestea, Romania este tara cu cea mai mare crestere procentuala (20,3%) a volumului productiei de sfecla de zahar intre anii 2007 si 2015.
Aproape jumatate din productia totala de cereale a UE a fost compusa din grau si porumb. Franta si Germania au fost responsabile pentru 44% din productia de grau a UE, urmate de Marea Britanie, Polonia si Romania (7,9 milioane tone sau 5% din productia UE). Franta a fost, de asemenea, cel mai mare producator de porumb din UE, fiind responsabila pentru 23,3% din productia totala, urmata de Romania (15,3%) si Italia (12%).
Doar opt state membre UE, printre care se numara si Romania, au produs orez in 2015. Aproape jumatate din productia totala de orez a UE a fost raportata in Italia, urmata de Spania cu 28,8%. Pe ultimul loc intre aceste state este Romania, cu o productie de 49.800 de tone, adica mai putin de 2% din productia totala a UE.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De asemenea, UE a fost in 2015 cel mai mare producator mondial de sfecla de zahar (cu aproape 102 milioane tone sau 48,5% din productia mondiala) iar Franta (32,9%) si Germania (22,2%) au fost responsabile pentru mai mult de jumatate din productia UE.
Alti importanti producatori de sfecla de zahar au fost Polonia (9,2% din productia UE) si Marea Britanie (6,1%). Cu o productie de aproape un milion de tone de sfecla de zahar, Romania a fost responsabila pentru mai putin de 1% din productia UE. Cu toate acestea, Romania este tara cu cea mai mare crestere procentuala (20,3%) a volumului productiei de sfecla de zahar intre anii 2007 si 2015.
Autor:
Ardeleanu Marian
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile