Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania ocupa locul sase in topul producatorilor de cereale din Uniunea Europeana

romania-ocupa-locul-sase-in-topul-producatorilor-de-cereale-din-uniunea-europeana

Statele membre ale Uniunii Europene au produs in 2015 o cantitate de aproximativ 317 milioane de tone de cereale.


Statele membre ale Uniunii Europene au produs in 2015 o cantitate de aproximativ 317 milioane de tone de cereale, iar Franta a fost responsabila pentru aproape un sfert din cantitatea totala (23% sau 72,6 milioane tone), urmata de Germania (15%), Polonia (9%), Marea Britanie, Spania si Romania, cu o cantitate de 19,2 milioane tone sau 6% din productia totala a UE.
 
Aproape jumatate din productia totala de cereale a UE a fost compusa din grau si porumb. Franta si Germania au fost responsabile pentru 44% din productia de grau a UE, urmate de Marea Britanie, Polonia si Romania (7,9 milioane tone sau 5% din productia UE). Franta a fost, de asemenea, cel mai mare producator de porumb din UE, fiind responsabila pentru 23,3% din productia totala, urmata de Romania (15,3%) si Italia (12%).
 
Doar opt state membre UE, printre care se numara si Romania, au produs orez in 2015. Aproape jumatate din productia totala de orez a UE a fost raportata in Italia, urmata de Spania cu 28,8%. Pe ultimul loc intre aceste state este Romania, cu o productie de 49.800 de tone, adica mai putin de 2% din productia totala a UE.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, UE a fost in 2015 cel mai mare producator mondial de sfecla de zahar (cu aproape 102 milioane tone sau 48,5% din productia mondiala) iar Franta (32,9%) si Germania (22,2%) au fost responsabile pentru mai mult de jumatate din productia UE.
 
Alti importanti producatori de sfecla de zahar au fost Polonia (9,2% din productia UE) si Marea Britanie (6,1%). Cu o productie de aproape un milion de tone de sfecla de zahar, Romania a fost responsabila pentru mai putin de 1% din productia UE. Cu toate acestea, Romania este tara cu cea mai mare crestere procentuala (20,3%) a volumului productiei de sfecla de zahar intre anii 2007 si 2015. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016