Romsilva: Se estimeaza un profit brut de 250 milioane de lei pentru acest an
Publicat la data de 09 Ian. 2023 in:
Vegetal Regia Nationala a Padurilor estimeaza obtinerea unui profit brut de 250 milioane de lei pentru acest an. Suma se face pe fondul cresterii salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata si a evolutiei pietei lemnului in 2023.
De asemenea, aceste rezultate se vor obtine in conditiile in care pretul de vanzare a masei lemnoase va ramane relativ constant.
In ceea ce priveste anul trecut, profitul brut estimat a fost de aproximativ 500 de milioane de lei. Comparativ cu prevederile din bugetul de venituri si cheltuieli pe anul trecut, estimarea a fost de zece ori mai mare.
Romsilva estimeaza 3,45 de miliarde de lei venituri totale pentru anul in curs. Fata de veniturile consemnate in 2022, estimarea ar putea inregistra cresteri de aproximativ 5%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
In acest an, cifra de afaceri va afisa cresteri, de la 3 miliarde de lei (anul trecut) la 3,1 miliarde de lei. De asemenea, bugetul de cheltuieli este estimat la 3,2 miliarde de lei pana la finalul anului.
Volumul oferit anul trecut de Romsilva s-a situat la 10 milioane de metri cubi de lemn, in plus cu 500.000 de metri cubi comparativ cu programul anual. Suplimentarea a fost aprobata de Consiliul de Administratie al Romsilva pentru asigurarea necesarului de pe piata lemnului.
In primele 11 luni ale anului trecut, s-a oferit un volum de 6,13 milioane metri cubi agentilor economici de profil, potrivit directorului general al Romsilva, Daniel Nicolaescu. In acest sens, 5,53 milioane de metri cubi au fost adjudecati la pretul mediu de 326,95 lei/mc, in ciuda faptului ca pretul mediu de pornire in cadrul licitatiilor a fost mult mai mic - 197,45 lei/mc.
In plus, au fost oferiti agentilor economici aproximativ 1,1 milioane de metri cubi de lemn fasonat, recoltat prin mijloace proprii sau prin contracte de prestari servicii cu operatori atestati in activitate.
Un volum de un milion metri cubi lemn fasonat a fost adjudecat, in primele 11 luni ale anului trecut, la pretul mediu de 595 lei/mc. S-au adaugat aproximativ doua milioane metri cubi de lemn pentru foc livrat direct populatiei.
Regia va avea obligatia ca 50% din volumul de lemn pus pe piata sa fie fasonat, conform prevederilor Codului silvic. Insitutia a pus pe piata un volum de lemn fasonat de aproximativ 4 milioane metri cubi, anul trecut, potrivit sefului Romsilva.
Din totalul de paduri din tara, 48% din acestea sunt administrate de Romsilva, mai exact 3,13 milioane de hectare. Insitutia asigura servicii silvice pentru un milion de hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate.
De asemenea, Regia administreaza 22 de parcuri nationale si naturale, printre care si 12 herghelii de stat. "Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international", scrie Agerpres.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>