Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romsilva: Se estimeaza un profit brut de 250 milioane de lei pentru acest an

romsilva-se-estimeaza-un-profit-brut-de-250-milioane-de-lei-pentru-acest-an

Regia Nationala a Padurilor estimeaza obtinerea unui profit brut de 250 milioane de lei pentru acest an. Suma se face pe fondul cresterii salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata si a evolutiei pietei lemnului in 2023.


De asemenea, aceste rezultate se vor obtine in conditiile in care pretul de vanzare a masei lemnoase va ramane relativ constant.
 
In ceea ce priveste anul trecut, profitul brut estimat a fost de aproximativ 500 de milioane de lei. Comparativ cu prevederile din bugetul de venituri si cheltuieli pe anul trecut, estimarea a fost de zece ori mai mare.
 
Romsilva estimeaza 3,45 de miliarde de lei venituri totale pentru anul in curs. Fata de veniturile consemnate in 2022, estimarea ar putea inregistra cresteri de aproximativ 5%.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
In acest an, cifra de afaceri va afisa cresteri, de la 3 miliarde de lei (anul trecut) la 3,1 miliarde de lei. De asemenea, bugetul de cheltuieli este estimat la 3,2 miliarde de lei pana la finalul anului.
 
Volumul oferit anul trecut de Romsilva s-a situat la 10 milioane de metri cubi de lemn, in plus cu 500.000 de metri cubi comparativ cu programul anual. Suplimentarea a fost aprobata de Consiliul de Administratie al Romsilva pentru asigurarea necesarului de pe piata lemnului.
 
In primele 11 luni ale anului trecut, s-a oferit un volum de 6,13 milioane metri cubi agentilor economici de profil, potrivit directorului general al Romsilva, Daniel Nicolaescu. In acest sens, 5,53 milioane de metri cubi au fost adjudecati la pretul mediu de 326,95 lei/mc, in ciuda faptului ca pretul mediu de pornire in cadrul licitatiilor a fost mult mai mic - 197,45 lei/mc.
 
In plus, au fost oferiti agentilor economici aproximativ 1,1 milioane de metri cubi de lemn fasonat, recoltat prin mijloace proprii sau prin contracte de prestari servicii cu operatori atestati in activitate. 
 
Un volum de un milion metri cubi lemn fasonat a fost adjudecat, in primele 11 luni ale anului trecut, la pretul mediu de 595 lei/mc. S-au adaugat aproximativ doua milioane metri cubi de lemn pentru foc livrat direct populatiei.
 
Regia va avea obligatia ca 50% din volumul de lemn pus pe piata sa fie fasonat, conform prevederilor Codului silvic. Insitutia a pus pe piata un volum de lemn fasonat de aproximativ 4 milioane metri cubi, anul trecut, potrivit sefului Romsilva.
 
Din totalul de paduri din tara, 48% din acestea sunt administrate de Romsilva, mai exact 3,13 milioane de hectare. Insitutia asigura servicii silvice pentru un milion de hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate.
 
De asemenea, Regia administreaza 22 de parcuri nationale si naturale, printre care si 12 herghelii de stat. "Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international", scrie Agerpres.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016