Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secretarul de stat Daniel Botanoiu face agricultura, ministrul Constantin face politica

secretarul-de-stat-daniel-botanoiu-face-agricultura-ministrul-constantin-face-politica

Secretarul de Stat, Daniel Botanoiu, a avut, in data de 18 iulie 2012, mai multe intalniri la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), a comunicat ministerul. Subiectele abordate au fost de maxima importanta pentru fermieri: subventia la motorina care ar putea fi acordata printr-o procedura mai simpla, reducerea TVA in morarit si panificatie, impozitarea subventiilor. In timp ce factorii responsabili discutau problemele arzatoare din agricultura, actualul ministru Constantin se plimba intre mitingurile USL, facand campanie electorala.


O prima sedinta de lucru a fost cea la care au participat presedintele LAPAR, directorul executiv al Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania si reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice. Cu aceasta ocazie au fost abordate teme privind rambursarea TVA, impozitarea subventiilor acordate din bugetul Uniunii Europene. S-a mai adus in discutie modalitatea de interpretare a prevederilor cuprinse in legislatia fiscala privind cheltuielile deductibile pentru productia neterminata, precum si necesitatea modificarii prevederilor Codului Fiscal cu incidenta asupra sectorului agricol.

O alta intalnire condusa de Daniel Botanoiu cu furnizorii de carburanti, la care au participat si reprezentanti ai APIA. Din partea companiilor petroliere au participat reprezentanti ai OMV Petrom, MOL, Lukoil Romania si ai Asociatiei Romane a Petrolului.

Principala tema abordata a fost aceea a crearii unei noi scheme pentru acordarea ajutorului de stat pentru motorina cu acciza redusa, printr-un sistem simplificat, pe baza de carduri.

De asemenea, la Ministerul Finantelor Publice (MFP) a avut loc o intalnire MADR - MFP cu Aurel Popescu - presedintele Organizatiei Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) pe sectorul cereale si produse derivate, pe tema reducerii TVA la paine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Unde este ministrul agriculturii


In aceasta saptamana, ministrul agriculturii a participat la mai multe mitinguri electorale in tara. Acesta a fost prezent la Craiova, alaturi de fostul prim-ministru liberal si liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Calin Popescu-Tariceanu si de vicepresedintele PNL, Mihai Voicu.

Tot in aceasta saptamana Daniel Constantin a participat la un miting electoral organizat de Radu Mazare, la Constanta, alaturi de mai multi activisti imbracati militareste, cu berete visinii si uniforme de camuflaj.

Tot zilele trecute, ministrul agriculturii a facut un exercitiu de imagine fiind invitat la Muzeul Taranului Roman, unde a tinut un discurs la o conferinta despre Politica Agricola Comuna.

Daniel Constantin a avut o prezenta discreta ca ministru al agriculturii de la preluarea acestui portofoliu, el remarcandu-se recent printr-o declaratie potrivit careia culturile de porumb si floarea soarelui nu se afla in stare critica si nu se impune trecerea la stare de urgenta, asa cum cerusera fermierii afectati de seceta prelungita.

Tot actualul ministru este ferm convins ca pretul painii nu va creste in perioada urmatoare, in ciuda tendintei de crestere a pretului graului si in ciuda faptului ca deja in anumite judete faina se vinde la pret dublu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016