Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Starea culturilor in principalele tari ale UE

starea-culturilor-in-principalele-tari-ale-ue

In primele patru state producatoare de grau ale UE, starea culturilor este buna.


In Franta, suprafata totala de grau este de asteptat sa se mentina la un nivel similar cu cel din anul trecut, cca. 5,01 mil. ha, cu o foarte usoara scadere a suprafetei semanate cu orz.
Singura regiune in care exista unele motive de ingrijorare pentru grau este Rhone Alpes, unde ploile abundente au intarziat semanatul. Conditiile meteo favorabile din ultimele saptamani au declansat infratirea, astfel ca starea culturii de grau este buna, raportat la media ultimilor patru ani.

O crestere a suprafetei semanate a fost estimata la graul dur, aceasta din cauza marjelor brute atractive la aceasta cultura.
La rapita s-a inregistrat o reducere a suprafetei semanate. Este de asteptat ca o parte din suprafata astfel disponibilizata sa fie semanata in primavara cu in, soia si mazare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In Germania, suprafata insamantata cu grau si orz este usor mai mare decat anul trecut, in timp ce suprafata semanata cu secara s-a redus. Conditiile meteo din aceasta toamna au favorizat o crestere vegetativa puternica, in special la rapita, ceea ce provoaca ingrijorare in cazul unui posibil inghet in timpul iernii. Fermieri din nordul Germaniei au redus suprafata cultivata cu orz. Culturile de grau se prezinta intr-o buna stare de vegetatie, in unele zone fiind chiar prea avansata pentru aceasta perioada.

Polonia - suprafata semanata in aceasta toamna a inregistrat o usoara scadere, comparativ cu toamna anului trecut, la 4,25 - 4,30 mil. ha comparativ cu 4,32 mil. ha in toamna 2013. Analiştii pietei apreciaza ca preturile nu au fost favorabile unei cresteri a suprafetei cultivate cu cerele de toamna in Polonia. Cu toate acestea, lipsa unor culturi alternative pentru fermieri au facut ca suprafata semanata in aceasta toamna sa fie relativ similara cu cea de anul trecut. Suprafata cultivata cu rapita ar putea fi putin mai mica decat anul trecut, fiind apreciata la 800 de mii de hectare.
 
In Marea Britanie, primele estimari semnaleaza o crestere a suprafetei totale semanate in aceasta toamna, chiar in conditiile in care s-a inregistrat un declin de 5% al suprafetei semanate cu grau, o crestere de 12% la orz, o scadere de 13% pentru ovaz si o reducere cu 4% a suprafetei semanate cu rapita. Motive de ingrijorare exista din cauza cresterii vegetative relativ avansate pentru aceasta perioada si a pericolului de inghet.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016