Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Suprafetele cultivate cu rapita din Maramures s-au dublat anul trecut
Terenurile cultivate cu rapita s-au extins toamna trecuta cu inca 2.000 de hectare, ajungandu-se astfel la o suprafata totala cultivata de circa 4.000 de hectare.
„Terenurile cultivate cu rapita s-au extins, toamna trecuta, cu inca 2.000 de ha. Acum avem, cred, aproape 4.000 de ha, cultivate cu rapita. Cresterea terenurilor cultivate cu rapita a fost determinata de cererea de piata, deoarece din aceasta planta se produce un ulei de foarte apreciata calitate, nutret pentru animale, dar si biodisel. Adevarul e ca Maramuresul nu e un judet specific acestei culturi, insa se preteaza, indeosebi in zonele joase, zonele de ses, unde evolueaza multumitor. Fermierii au fost incantati cand au realizat, anul trecut, o crestere a comenzilor venite din partea procesatorilor, fapt care i-a convins pe unii sa cumpere teren sau sa arendeze teren”, a spus Ion Marza.
Acesta a explicat ca rapita se exploateaza relativ usor, mecanizarea fiind extrem de importanta pentru fermieri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
„In termenii actuali, as putea spune ca e o cultura care aduce profit bun, iar lucrarile unei asemenea culturi se pot face mecanizat integral, cu conditia ca fermierul sa detina utilajele necesare sau sa inchirieze in caz de necesitate. Cultura rapitei e benefica si-n rotaţia culturilor, mai ales acolo unde ani de-a randul au fost numai culturi de porumb, grau sau alte cereale” a mentionat Ion Marza.
In Romania sunt cultivate 24 de soiuri de rapita, majoritatea fermierilor folosind hibrizi bine adaptati la conditiile agroclimaterice locale.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile