Campania EFSA privind Pesta Porcina Africana este prelungita
Publicat la data de 04 Aug. 2022 in:
Zootehnie Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor isi continua activitatea pentru a opri raspandirea pestei porcine africane in Europa. Campania s-a extins pentru al treilea an si se va desfasura in parteneriat cu autoritatile locale din 18 tari, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
Campania Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor va continua in 2022, pentru al treilea an consecutiv. Aceasta are ca obiectiv constientizarea populatiei asupra pestei porcine africane.
"O campanie importanta a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) se desfasoara in 2022 pentru al treilea an consecutiv, cu scopul de a continua constientizarea populatiei cu privire la pesta porcina africana (PPA) care afecteaza porcii domestici si mistretii din Europa.
Campania are ca tinta regiunea de Sud-Est a Europei si se desfasoara in parteneriat cu autoritatile locale in optsprezece tari: Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Grecia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Slovacia si Ungaria", se mentioneaza in comunicat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
Oferta Speciala
valabila 48h
In cadrul campaniei sunt vizati fermierii, medicii veterinari si vanatorii. Acestia au un rol esential in diseminarea informatiilor si aplicarea masurilor de biosecuritate in exploatatii si fonduri cinegetice.
In ceea ce priveste pesta porcina africana, aceasta este o boala contagioasa, ce ameninta la nivel global. "Pesta porcina africana este o boala extrem de contagioasa care se raspandeste in regiuni din Europa neafectate pana acum", a declarat Bernhard Url, directorul executiv al EFSA. Boala a condus la perderi masive in randul crescatoriilor de porci si se lucreaza intens pentru prevenirea bolii."Raspandirea bolii reprezinta o amenintare globala si a dus la pierderi devastatoare pentru crescatorii de porci din Europa si nu numai. Lucram impreuna cu partenerii din cadrul autoritatilor locale, pentru a ajunge la fermierii ale caror animale si mijloace de trai au fost afectate de aceasta boala mortala.
Campania #StopASF are ca scop informarea fermierilor, precum si a medicilor veterinari si a vanatorilor, cu privire la ceea ce trebuie sa urmareasca, cu mesajul nostru de a detecta, preveni si raporta", a declarat Bernhard Url, directorul executiv al EFSA.
Comisia Europeana face eforturi continue pentru a stopa raspandirea pestei porcine africane. Campania "Opriti Pesta Porcina Africana" este una dintre masurile luate in UE si in tarile vecine.
PPA este o boala virala mortala ce afecteaza porcii domestici si mistretii. In ceea ce ii priveste pe oameni, acest virus este inofensiv, insa provoaca pierderi socio-economice in numeroase tari. In Europa nu exista vaccinuri aprobate, in acest sens un focar poate conduce la sacrificarea unui numar mare de porci in zonele afectate.
Campania prezenta se adreseaza grupurilor de persoane si indivizilor care intra in contact cu porcii domestici si mistretii. Mai exact, sunt vizati crescatorii de porci, medicii veterinari si vanatorii. Avand ajutorul acestora, campania vrea sa creasca gradul de constientizare asupra modului de prevenire a raspandirii PPA.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>
Cultura de goji. Cum ingrijesti plantele
Goji este considerat un fruct minune. Este fructul tineretii si, adaugam noi, al prosperitatii. Randamentul unei plantatii de goji este de 2.250 kg fructe uscate/ hectar la arbustii de 3 ani si de 4.050 kg fructe uscate /hectar la arbustii de 5 ani.... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>