Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Crescatorii de pasari anunta cresteri de pret

Crescatorii de pasari din Romania vor solicita ajutorul autoritatilor pentru a putea evita o majorare a preturilor la carnea de pasare cu cel putin 15% din cauza costurilor ridicate de productie inregistrate in aceasta perioada.
"Sistemul avicol din Romania este in suferinta din cauza preturilor ridicate la furaje, care au crescut cu 25-30% in aceasta perioada, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Furajele reprezinta 60% din costul carnii de pasare, iar crescatorii sunt nevoiti sa creasca pretul cu cel putin 15%, respectiv cu un leu pe kilogram carcasa, pentru a putea continua sa functioneze. Daca in prezent vindem la poarta fermei cu un pret de 7,4 lei/kg carcasa, acesta ar trebui sa creasca la 8,4 lei, ceea ce inseamna ca va ajunge in piata la 11,5 lei/kg. Din pacate nu cred ca puterea de cumparare a romanilor poate suporta o astfel de crestere, desi tot ceea ce noi cumparam este in euro, respectiv cerealele, energia, gazele, dar in piata vindem in lei", a declarat presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van, potrivit Agerpres.
Fermierii sustin ca autoritatile trebuie sa gaseasca o solutie pentru mentinerea preturilor in piata, dar si pentru a-i ajuta pe producatori, una dintre acestea fiind impartirea taxei pe valoare adaugata (TVA) intre statul roman si producatori.
"Daca vom dispune de un procent din TVA, ideal ar fi de 10%, consider ca ar fi o masura benefica, nu numai pentru producatori pentru ca si-ar putea continua activitatea, ci si pentru consumatori deoarece preturile la carnea de pasare ar ramane neschimbate", a explicat presedintele UCPR.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Potrivit acestuia, exporturile de produse avicole au inregistrat, in volum, o crestere cu 20% pana la finele lunii iulie 2012, fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar in valoare, intr-un procent mult mai mare. Consumul intern de carne de pasare se ridica la aproximativ 400.000 tone, peste 85% fiind sustinut din productia interna.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Activitatile pe care le poti face la tara daca renunti la traiul de la oras
- » Comisia Europeana a aprobat greierele de casa drept aliment
- » Romania: Producatorii de carne de porc si pasare, aproape de faliment
- » Lacusta calatoare, autorizata ca aliment in UE
- » APIA: Cererile de plata pentru ajutorul privind cresterea animalelor, depuse pana la 29 ianuarie
Idei de afaceri in agricultura