Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Zootehnie

Sectorul avicol din Romania va incasa din exporturile de carne de pasare, preparate de carne de pasare si oua circa 262 de milioane de euro in 2012, potrivit datelor estimate de Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR).
'Exportul de carne de pasare si preparate din carne de pasare in anul 2012 este estimat la circa 98.000 de tone, cu o valoare de 236 de milioane de euro, in crestere cu 49% fata de anul 2011. De asemenea, exportul de oua consum este estimat la 200 de milioane de oua cu o valoare de 26 de milioane euro', a declarat, miercuri, presedintele UCPR, Ilie Van. UCPR estimeaza o crestere a productiei de carne de pasare cu circa 10% mai mare in 2012 decat in 2011 si cu circa 5 procente pentru productia de oua.
In primele sase luni din acest an, productia de carne de pasare in viu a inregistrat o crestere cu circa 8-10% fata de aceeasi perioada din 2011, pana la 250.000 de tone, estimarile pentru intregul an 2012 fiind de 440.000 - 450.000 de tone.
Crescatorii de pasari considera ca nu vor fi cresteri de preturi la poarta fermelor in perioada urmatoare datorita ofertei suficiente existente pe piata. Consumul intern de carne de pasare se ridica la aproximativ 400.000 tone, peste 85% fiind sustinut din productia interna.
In primele sase luni din acest an, productia de carne de pasare in viu a inregistrat o crestere cu circa 8-10% fata de aceeasi perioada din 2011, pana la 250.000 de tone, estimarile pentru intregul an 2012 fiind de 440.000 - 450.000 de tone.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Crescatorii de pasari considera ca nu vor fi cresteri de preturi la poarta fermelor in perioada urmatoare datorita ofertei suficiente existente pe piata. Consumul intern de carne de pasare se ridica la aproximativ 400.000 tone, peste 85% fiind sustinut din productia interna.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News