Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa cresti curcani in curte?

de-ce-sa-cresti-curcani-in-curte

In propria curte puteti creste curcani, dar si alte pasari in mod traditional, cu furaje produse tot in gospodarie. Investitiile initiale se recupereaza relativ repede, deoarece carnea de curcan este tot mai ceruta, avand un continut scazut de calorii, iar rentabilitatea este foarte mare.


Avantajele cresterii curcanilor

 
- carnea de curcan are un continut scazut de grasime in comparatie cu alte tipuri de pasari de curte si deci este dietetic. 100 gr. piept de curcan fara piele contine 155 calorii si 1,6 gr. grasime
 
- carnea de curcan, bogata in albumina si cu putine calorii, este singurul sortiment de carne al carui consum creste de la an la an
 
- portie medie de carne de curcan (100 gr.) are un aport de 22,6 gr. de proteine, adica jumatate din necesitatile zilnice si contine toti aminoacizii esentiali necesari organismului

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
- carnea de curcan contine vitaminele complexului B, si zinc, P, K, Mg, Fe
 
- este considerata o carne rafinata, bogata in proteine, gustoasa si frageda. Ea poate fi gatita in nenumarate moduri, se pot face chiar si sarmale din piept de curcan. carnea se poate vinde cu un pret avatajos pentru cei care se ocupa de aceasta afacere
 
- este o productie economica, deoarece o mica ferma de curcani are avantajul de a fi sustinuta doar cu forta de munca a familiei, precum si cu cereale din productia proprie, mult mai ieftine decat cele de pe piata
 
- modul de crestere nu este pretentios, trebuie sa aveti mai multa grija de puii de curcan in primele zile de viata
 
- puteti beneficia de finantari. In perioada 2014 – 2020, Uniunea Europeana va continua sa acorde finantari nerambursabile pentru dezvoltarea sau modernizarea fermelor din Romania
 

Rase de curcani

 
Clasificarea raselor de curcani se face in mai multe moduri. Noi am ales clasificarea in functie de greutatea corporala: rase grele, rase semigrele si rase usoare.
 
Rasele grele
 
Din aceasta grupa fac parte: rasa Bronzata cu pieptul larg (Auburun), rasa Alba imperiala.
 
Curcile din rasa semigrea: Alba Franceza, Alba de Virginia, Alba de Moscova, Bronzata de Cambridge, Bronzata de Stavropol, Rosie de Ardeni (Ronquieres), Rosie de Bourbon, Herminata de Crollwitz.

Curci din rasa usoara: rasa Bronzata Nord-Caucaziana, rasa Alba Daneza, rasa Alba de Belstwille, rasa Neagra de Norfolk.
 
In urma incrucisarii raselor si prin hibridarea acestora au rezultat diverse varietati de curci cu intensitate ridicata de crestere, cu productie mare de oua si cu o conformatie mai mare. De asemenea, exista o rasa de curci comuna, cel mai des intalnita in gospodariile din Romania.
 
Curcile comune (care nu beneficiaza de ingrasare) au greutatea medie mica, masculii adulti cantarind 7 - 9 kg, iar femelele 4 - 5 kg. Penajul rasei de curci comune poate fi de culoare galbena, alba, neagra, cenusie, rosie sau orice combinatie intre aceste culori.
 
Rasa de curcani bronzata era preferata pentru crestere insa, odata cu aparitia hibrizilor albi cu performante mai mari, aceasta a trecut pe loc secundar.
 
Rasa de curcani Bronzata ameliorata este o rasa formata pe continentul american, din curca Mexicana Salbatica, de culoare bronzata. Are o intensitate buna de crestere. Astfel, la 12 saptamani masculii cantaresc 3,25 kg, iar femelele 2,6 kg. Femelele adulte pot ajunge la 7 - 9 kg, iar masculii la 14 - 15 kg. Productia de oua a acestor curci este de 60 - 70/an.
Descriere:
 
- bronzat la capul pieptului, baza gatului si aripi
 
- penajul este negru, cu reflexe verzui-aurii si violet
 
- capul este alungit, gat lung, gros si directie aproape verticala
 
- trunchiul si muschii pieptului sunt foarte bine dezvoltati
 
- picioarele sunt lungi si groase
 
- pielea este alba si uneori galbuie
 
Rasa Bronzata cu Pieptul Larg s-a format tot in SUA, inainte sa fie adusa in Europa. Este de culoare bronzata cu fluorescente albastre-verzi si se afirma prin dezvoltareadeosebita a muschilor pectorali.

Greutatea curcilor ajunge la 16  18 kilograme, iar exemplarele de curcani ajung la 23 - 25 de kilograme. Lipsite de importanta, rasele de curci semigrele sunt mai putin interesante pentru crescatorii nostri, exceptie facand Alba  de Olanda, rasa interesanta, datorita precocitatii ouatului si productiei mari de oua (140 bucati/an).
 
Hibrizii albi - big 6, big 12 etc. au o conformatie mare, piept larg, precocitate la ouat, intensitate mare de crestere a tineretului si calitatea deosebita a carcaselor destinate comercializarii.

Curcanul BIG 6 sau noul hibrid BIG 7 este un curcan super greu, de carne, are un randament foarte bun in crescatoriile industriale si ajunge la maturitate la o greutate de peste 25 kg. Se comporta bine si in mediul rural.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016