Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de struti. Cuplul, familia si grupul

ferma-de-struti-cuplul-familia-si-grupul

Strutul este un animal poligam si are o predilectie deosebita pentru viata in grup.


In acest sens, se pot organiza urmatoarele combinatii in activitatea de reproductie:
 
- cuplul – familia formata dintr-un mascul si o femela;
 
-familia - familia formata dintr-un mascul si doua femele;
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
- grupul - mai multe familii intr-un anumit compartiment
 
Solutia cuplului va conduce catre o confruntare interioara la capitolul masculi, fapt care, in practica, se poate estima intr-un mai bun procent de fecundare a oualor. 
 
Este o solutie indispensabila cand dispunem de exemplare de o mare valoare biologica, chiar daca provin din varietati diferite, din care se doreste a obtine reproducatori valorosi. Este metoda aplicata in general in S.U.A.. unde crescatorii dispun de material autohton din care nu intentioneaza sa reproduca varietati.
 
Solutia "familie" determina un mai bun echilibru intre cheltuieli si venituri, iar incepand cu anul al doilea sau al treilea de activitate reproductiva se pot realiza parametri de fecunditate asemanatori cu cei din cuplu. 
 
Va trebui sa se faca controale asupra activitatii productive si a procentului de fecunditate si sa se efectueze, daca este cazul si cu scopul optimizarii rezultatelor, interschimbari de masculi sau de femele (cu alte familii). 
 
Cu aceste doua sisteme - cuplul si familia - este asigurata o buna evidenta a provenientei produsilor si deci exista garantia de a nu intra in consangvinitate cand acesti produsi ajung la maturitate si se repartizeaza in noi cupluri sau familii pentru reproductie.
 
Solutia grup este mai simpla si mai practica atunci cand produsii realizati sunt utilizati pentru macelarie (abator).
 
Pentru ca orice control este mai dificil, data fiind imposibilitatea atribuirii performantelor (fecunditate, ouat, eclozionabilitate), cu aceasta solutie, in ciuda costurilor mai reduse de productie, pot fi obtinute rezultate mai sarace de productie; strutii se complac foarte bine in viata de grup, insa dominarea practicata de unii masculi asupra altora poate determina o penalizare totala a capacitatii reproductive a unui mascul si a mai multor femele.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016