Ferma de struti. Tot ce trebuie sa stii despre masurile speciale
Publicat la data de 24 Ian. 2024 in:
Zootehnie Mai mult decat alte crescatorii de pasari sau animale, ferma de struti va trebui sa fie izolata de alte activitati si sa fie altfel condusa decat fermele zootehnice similare.
Comportamentul silentios al strutului, nevoia lui de a se bucura de un spatiu larg si caracteristica de a-si imprastia dejectiile pe un spatiu larg, in conditiile lipsei unui miros neplacut al dejectiilor, face o crescatorie de struti sa nu fie poluanta si deci sa poata fi amplasata in vecinatatea asezamintelor umane.
Asadar, fermele de struti au nevoie de protectia oamenilor, si nu invers. Suntem in perioada cea mai critica, de adaptare a strutilor la conditiile de mediu din tara noastra si, in aceasta perioada de adaptare, ei pot fi cu usurinta atacati de maladii avicole, usor transmisibile si difuzabile.
Trebuie asadar o izolare perfecta si interzicerea categorica de a veni in contact cu alte pasari, domestice sau salbatice, sau cu agenti care pot transmite aceste boli, inclusiv caini, rozatoare si oameni. Oamenii sunt curiosi sa vada de aproape (si chiar sa pipaie) aceste pasari exotice.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Aceste persoane, de diferite proveniente, pot cu usurinta sa le transmita strutilor anumite boli. De aceea, eventualii vizitatori trebuie sa vada strutii de departe si in conditii de filtru sanitar. Trebuie sa se inteleaga ca aceasta specie, legata strans de agricultura, formeaza colectivitati crescute in aer liber, en vacile san cai dir mai sensibile Fara masuri de securitate, neestea nu pot deveni o specie moderna si rentabila in Romania.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>