Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In judetul Brasov, 15% din laptele colectat nu respecta normele de igiena ale UE

in-judetul-brasov-15-din-laptele-colectat-nu-respecta-normele-de-igiena-ale-ue

Potrivit directorului Directiei Sanitar Veterinare Brasov, Dorin Enache, de la 1 ianuarie 2014, tot laptele din Romania, care va fi colectat pentru procesare si vanzare, va trebuie sa respecte normele de igiena impuse de UE. In Brasov, 15% din laptele colectat nu respecta normele de igiena, care vor deveni obligatorii de la 1 ianuarie.


„In acest moment, 15% din laptele din judetul Brasov este incadrat la categoria neconform. Trendul este pozitiv. Nu mai avem foarte multi pasi de facut, dar trebuie sa stiti ca de la 1 ianuarie 2014 laptele neconform nu va mai fi acceptat la centrele de colectare. Eu cred ca este o chestie de bun simt sa intretii ugerul vacii, sa faci o igiena a mulsului corect, dar si a celui care mulge”, a adaugat Dorin Enache.
 
In opinia micilor producatori de lapte, aceste reguli ii vor exclude de pe piata, achizitionarea unui sistem de muls performant fiind prea scumpa pentru cei care detin doar cateva capete de bovine.
„Nu doreste nimeni sa elimine micii producatori de pe piata laptelui. Repet, inca o data: atat timp cat se respecta igiena mulsului, pentru ca sunt reguli de bun simt sa speli ugerul vacii, sa ai vase curate in care colectezi laptele, sa te speli pe maini si sa transporti in timp util laptele la centrul de colectare. Daca nu se respecta aceste deziderate, ideea ca mici producatori sunt scosi de pe piata este total gresita. Tendinta este ca fermele sa-si mareasca numarul de capete. Viitorul este al fermelor mari”, a mai replicat Enache.
 
Judetul Brasov, detine la momentul actual, 10442 de exploatatii de bovine, 10348 fiind gospodariile oamenilor. Exista doar 51 de ferme mici de tip industrial si 43 de ferme comerciale mari, din care 32 sunt ferme de vaci de lapte. Anul acesta, efectivele de bovine din judet au fost in crestere cu 10% fata de 2012. Din totalul de 57980 de bovine, 43051 sunt vaci cu lapte. Acestea sunt impartite astfel: 35642 in gospodarii, 424 in ferme mici si 6985 in ferme mari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h










Sursa foto: www.sxc.hu
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton