Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi focare de pesta porcina confirmate in tara

noi-focare-de-pesta-porcina-confirmate-in-tara

Fermierii romani sunt afectati din pricina numarului mare de porci pe care sunt nevoiti sa ii sacrifice, anuntand ca isi vor inchide afacerile.


Un numar de 18 focare de pesta porcina africana (PPA), dintre care 17 la porcii domestici si unul la mistret, au fost confirmate pana in prezent in judetul Bihor, a informat miercuri, intr-un comunicat, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bihor.
 
Focarele au fost confirmate in baza buletinelor de analiza emise de Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti - Laboratorul National de Referinta pentru Pesta Porcina Africana.
 
Focarele au fost diagnosticate in localitatile Crestur, Olosig, Cherechiu, Sanicolaul de Munte, Abramut, Chesereu, Cubulcut si Albis - la porcii domestici, respectiv la porcii mistreti in Cubulcut, pe un fond de vanatoare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Specialistii din cadrul DSVSA Bihor au luat imediat masuri privind punerea sub supraveghere sanitara veterinara a exploatatiilor, impunerea de restrictii de miscare, efectuarea dezinfectiei exploatatiilor afectate, a spatiilor de cazare ale porcilor, a aleilor, a perimetrelor, a ustensilelor si a obiectelor potential contaminate.
 
Pentru a preveni raspandirea bolii, au fost sacrificati atat porcii bolnavi, cat si cei care au fost in contact cu acestia si au fost recoltate probe pentru examene de laborator de la animalele moarte si sacrificate, fiind afectati in total 202 porci.
 
Proprietarii animalelor afectate vor beneficia de despagubiri conform prevederilor HG 1214/2009, modificata si completata prin HG 484/2018, a mentionat sursa citata.
 
Ca urmare a evolutiei PPA in judetul Bihor, au fost dispuse masuri de restrictie pentru transporturile de carne de porc, preparate din carne de porc, produse din carne de porc si orice alte produse care contin astfel de carne, respectiv de transporturi de porci vii, material seminal, ovule si embrioni proveniti de la porcine, catre judete neafectate de pesta porcina africana.
 
Conducerea DSVSA atrage atentia ca este interzisa expedierea acestor tipuri de transporturi fara informarea si aprobarea DSVSA Bihor.
 
Miercuri, ANSVSA a anuntat ca un nou caz de pesta porcina africana a fost depistat si in judetul Salaj, la doua cadrave de poci mistreti gasite intr-o padure din comuna Maieriste care se afla in apropierea limitei de judet dintre Satu Mare si Bihor.
 
Peste 3.000 de porci au fost sacrificati in judetul Braila din cauza pestei porcine, iar autoritatile au anuntat ca eutanasierea animalelor va continua zilele urmatoare. Pana in prezent, in judet au fost confirmate zece focare ale bolii, dar exista si o suspiciune.
 
Focarele de pesta porcina africana au fost confirmate in localitati din Insula Mare a Brailei si din sud-vestul judetului.
 
In zonele mentionate, dar si in localitatile invecinate autoritatile au declansat o ampla campanie de informare a populatiei despre virusul care omoara porcii domestici si salbatici.
 
Pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand, insa, impact la nivel social din punct de vedere economic.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016