Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Numarul animalelor suspectate de Boala limbii albastre a ajuns la 28
Acestea au fost identificate in patru ferme din zona de nord-est a tarii si au fost luate masurile de siguranta ce se impun in aceasta situatie.
Este vorba de acelasi serotip al bolii care a provocat epidemia sin perioada august-decembrie a anului trecut, iar autoritatile sanitar-veterinare au luat deja masurile ce se impun pentru a reduce deplasarea animalelor in zona judetului Botosani unde s-au depistat animale infectate.
Saptamana trecuta, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a anuntat ca boala limbii albastre a fost diagnosticata, in data de 4 septembrie, in trei exploatatii din localitatea Bobolusti, judetul Botosani, motiv pentru care au fost organizate deja intalniri de informare si instruire cu medicii veterinari, in judete, pentru prevenirea raspandirii bolii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Reprezentantii ANSVSA sustin ca au notificat Comisia Europeana si statele membre ale Uniunii Europene, dar si Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animala, despre prezenta virusului pe teritoriul Romaniei.
ANSVSA precizeaza ca in jurul focarelor s-a instituit o zona de control de 20 de kilometri, fiind interzisa iesirea rumegatoarelor cu exceptia animalelor destinate abatorizarii.
Boala a fost confirmata, in 11 septembrie 2015, la 27 de bovine si 6 ovine dintr-o ferma de 200 de ovine dar si 150 de bovine din Franta, tara unde virusul nu a mai fost depistat din 2010. In 10 septembrie 2015 au fost confirmate doua cazuri si la 2 bovine dintr-o ferma de 300 de capete din sudul Ungariei. Ultimul caz in Ungaria a fost confirmat in ianuarie 2015.
Boala limbii albastre este cauzata de un virus din genul Orbivirus, care este transmis prin intepatura unor specii de insecte hematofage, din genul Culicoides si nu prin contactul direct intre animale. Boala afecteaza rumegatoarele domestice si salbatice, de cele mai multe ori oi, dar si vite si capre, si are caracter sezonier.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura