Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Producatorii romani de carne de pasare reafirma calitatea produselor autohtone
Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) a comunicat ca produsele avicole romanesti respecta standardele europene de siguranta alimentara, fie ca este vorba de oua sau de carne de pasare.
"Cresterea pasarilor in fermele autorizate sanitar veterinar se face dupa cele mai moderne tehnologii, iar supravegherea sanitara veterinara a pasarilor si a reziduurilor din produsele avicole se face permanent prin programe de autocontrol si control oficial in baza legislatiei specifice. Directiva 96/22, transpusa in legislatia noastra prin Ordinul 199/2006, interzice comercializarea si utilizarea hormonilor in cresterea pasarilor, astfel niciun crescator de pasari din Romania nu incalca aceasta lege", informeaza reprezentantii crescatorilor de pasari.
UCPR precizeaza ca antibioticele sunt permise in cresterea pasarilor doar pentru tratamente curative, la recomandarea si sub semnatura medicului veterinar, cu respectarea timpului de asteptare inainte de sacrificarea pasarilor. Acuzele germanilor privind prezenta antibioticelor in anumite preparate din carne provenite din Romania s-au dovedit a fi nefondate si nejustificate, in urma efectuarii analizelor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
"Antibioticele nu se utilizeaza in mod sistematic in cresterea pasarilor, ci ocazional, ca forma de tratament. Programul de control oficial pentru reziduuri este aprobat anual de catre Comisia Europeana, aceasta stabilind numarul de probe pentru control in functie de numarul de pasari din tara. Tot Comisia Europeana recomanda si verifica anual metodele de analiza si control utilizate in laboratoarele de stat, iar recoltarea probelor pentru analize se face inopinat de catre ANSVSA care este auditata anual la capitolul reziduuri", se mai mentioneaza in comunicat.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora