Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Puii din fermele romanesti nu primesc antibiotice in hrana

puii-din-fermele-romanesti-nu-primesc-antibiotice-in-hrana

Carnea de pasare existenta pe piata din Romania nu contine bacterii periculoase pentru om, aparute in urma administrarii de antibiotice in hrana acestora, a informat, joi, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.


Pana la acest moment, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor nu a primit nicio notificare prin intermediul Sistemului Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (SRAAF), din partea Comisiei Europene, privind existenta unui pericol in acest sens.

ANSVSA supravegheaza in permanenta, prin teste de laborator atat carnea de pasare comercializata cat si furajele pentru pasari, in cadrul oficial al unui Program National anual de Control al Reziduurilor.

Probele destinate controlului sunt recoltate de pe intreg teritoriul tarii, de catre inspectorii sanitar veterinari oficiali, iar determinarile sunt efectuate in laboratoarele oficiale desemnate din cadrul retelei sanitar veterinare.

Toate cele 810 de probe analizate in decursul anului 2011, au indicat absenta medicamentelor de uz veterinar si a hormonilor in probele prelevate din carnea si organele de pasare sau a antibioticelor sau a coccidiostaticelor in furajele pentru pasari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Aceste tipuri de determinari se realizeaza inca din anul 2007, cand ANSVSA a implementat legislatia europeana specifica privind interzicerea administrarii in hrana pasarilor a fainurilor de origine animala, aditivilor alimentari si hormonilor de crestere.

Conform procedurilor:

- toate probele la care se constatata prezenta unor compusi interzisi, sunt notificate Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene. Aceasta va desfasura o ancheta, va aplica masuri asupra lotului de provenienta si va notifica imediat ANSVSA prin intermediul SRAAF.

- in care se descopera alimente sau furajele la care s-a evidentiat prezenta unor substante interzise sau depasiri ale limitelor admise pentru alte substante, acestea sunt sechestrate si se iau masuri imediate pentru distrugerea acestora, conform procedurilor in vigoare.

- in momentul in care ANSVSA este informata despre existenta unui risc semnificativ direct sau indirect pentru sanatatea publica, cu privire la alimente si furaje, are obligatia, ca fiecare autoritate competenta din statele Uniunii Europene, de a notifica imediat Comisia Europeana, prin intermediul SRAAF, conform procedurilor

Conform legislatiei:

- antibioticele se folosesc numai in scop curativ, ca tratament pentru diferite boli ale pasarilor, la prescriptia si sub supravegherea medicului veterinar;

- de la data finalizarii tratamentului cu antibiotice si pana la abatorizare se respecta "timpul de asteptare", astfel incat in carne sa nu existe reziduuri de antibiotice;

- dupa sacrificare, se preleveaza din nou probe atat din carne cat si din furaje, care se analizeaza;

- in registrul de tratamente existent in fiecare exploatatie avicola se mentioneaza obligatoriu: denumirea antibioticului administrat, perioada de tratament si timpul de asteptare necesar eliminarii antibioticelor din organism.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016