Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Puii din fermele romanesti nu primesc antibiotice in hrana
Carnea de pasare existenta pe piata din Romania nu contine bacterii periculoase pentru om, aparute in urma administrarii de antibiotice in hrana acestora, a informat, joi, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
Pana la acest moment, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor nu a primit nicio notificare prin intermediul Sistemului Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (SRAAF), din partea Comisiei Europene, privind existenta unui pericol in acest sens.
ANSVSA supravegheaza in permanenta, prin teste de laborator atat carnea de pasare comercializata cat si furajele pentru pasari, in cadrul oficial al unui Program National anual de Control al Reziduurilor.
Probele destinate controlului sunt recoltate de pe intreg teritoriul tarii, de catre inspectorii sanitar veterinari oficiali, iar determinarile sunt efectuate in laboratoarele oficiale desemnate din cadrul retelei sanitar veterinare.
Toate cele 810 de probe analizate in decursul anului 2011, au indicat absenta medicamentelor de uz veterinar si a hormonilor in probele prelevate din carnea si organele de pasare sau a antibioticelor sau a coccidiostaticelor in furajele pentru pasari.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Aceste tipuri de determinari se realizeaza inca din anul 2007, cand ANSVSA a implementat legislatia europeana specifica privind interzicerea administrarii in hrana pasarilor a fainurilor de origine animala, aditivilor alimentari si hormonilor de crestere.
Conform procedurilor:
- toate probele la care se constatata prezenta unor compusi interzisi, sunt notificate Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene. Aceasta va desfasura o ancheta, va aplica masuri asupra lotului de provenienta si va notifica imediat ANSVSA prin intermediul SRAAF.
- in care se descopera alimente sau furajele la care s-a evidentiat prezenta unor substante interzise sau depasiri ale limitelor admise pentru alte substante, acestea sunt sechestrate si se iau masuri imediate pentru distrugerea acestora, conform procedurilor in vigoare.
- in momentul in care ANSVSA este informata despre existenta unui risc semnificativ direct sau indirect pentru sanatatea publica, cu privire la alimente si furaje, are obligatia, ca fiecare autoritate competenta din statele Uniunii Europene, de a notifica imediat Comisia Europeana, prin intermediul SRAAF, conform procedurilor
Conform legislatiei:
- antibioticele se folosesc numai in scop curativ, ca tratament pentru diferite boli ale pasarilor, la prescriptia si sub supravegherea medicului veterinar;
- de la data finalizarii tratamentului cu antibiotice si pana la abatorizare se respecta "timpul de asteptare", astfel incat in carne sa nu existe reziduuri de antibiotice;
- dupa sacrificare, se preleveaza din nou probe atat din carne cat si din furaje, care se analizeaza;
- in registrul de tratamente existent in fiecare exploatatie avicola se mentioneaza obligatoriu: denumirea antibioticului administrat, perioada de tratament si timpul de asteptare necesar eliminarii antibioticelor din organism.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura