Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calitatea şi verificarea seminţelor înainte de semănat, în agricultura ecologică

calitatea-si-verificarea-semintelor-inainte-de-semanat-in-agricultura-ecologica


Calitatea seminţelor este foarte importantă dacă dorim ca răsadurile să fie sănătoase şi ecologice, iar recoltele mari.

În agricultura ecologică, materialul de înmulţire (seminţe, răsaduri, butaşi, stoloni) trebuie să fie obţinut prin tehnici de producţie ecologice. Seminţele nu trebuie să provină din organisme modificate genetic sau derivate ale acestora şi nu trebuie să fie tratate la însămânţare decât cu produse admise în agricultura ecologică.

Putem avea o primă garanţie în privinţa calităţii seminţelor dacă le procurăm din magazine specializate, pentru că acestea sunt obligate să vândă numai seminţe de bună calitate, eventual însoţite de un buletin de analiză sau de informaţii care sunt scrise pe ambalajul acestora. Seminţele trebuie să provină de la un producător care practică tehnicile de producţie ecologică.

Pentru ca seminţele să fie de bună calitate, trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


  • să corespundă soiului dorit;
  • să nu fie amestecate cu impurităţi;
  • să aibă un aspect sănătos;
  • să aibă o germinaţie bună (să încolţească majoritatea seminţelor procurate);
  • să încolţească la scurt timp după plantare (în funcţie de specie, desigur şi în condiţii propice).

În cazul în care sunt obţinute chiar din gospodăria proprie, seminţele trebuie să provină de preferinţă de la recolta precedentă, pentru că în timp ele îşi pierd calitatea de a germina rapid.

Gradul de germinaţie al seminţelor este un indicator al calităţii seminţelor şi se poate verifica cu uşurinţă chiar acasă. Într-un vas se pune un strat subţire de vată (sau nisip, pentru seminţele mari precum cele de pepene), care se udă şi pe care se presară câte 100 de seminţe.

Vasul se acoperă cu o coală de hârtie şi se ţine într-o încăpere care să îndeplinească condiţiile de temperatură necesare pentru ca soiul respectiv să încolţească. Substratul trebuie udat periodic, chiar zilnic, astfel încât să fie mereu umed, dar fără ca seminţele să fie înecate de apă. După ce a trecut perioada necesară pentru ca seminţele să încolţească, ne putem da seama dacă lotul de seminţe e de calitate bună în funcţie de procentul de seminţe încolţite. Important este şi ca plăntuţele să fie sănătoase, nu răsucite, groase sau pătate, acestea fiind semne că seminţele din care au ieţit nu au fost bune.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.09 din 11 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton