Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cerintele capsunului fata de factorii de mediu

cerintele-capsunului-fata-de-factorii-de-mediu

Genul Fragaria poseda o mare capacitate de adaptare la conditiile naturale, ilustrata prin raspandirea naturala sau cultivata, din zona tropicelor si pana langa granita terenurilor inghetate.


Cultura este rentabila, insa productiile maxime ale capsunului reclama factori naturali care sa satisfaca in mod optim cerintele speciei. Cerintele capsunului fata de factorii de mediu sunt redate in continuare.
 

Caldura

 
Capsunul are pretentii moderate fata de temperaturi, deoarece are talie redusa, caldura radiata de pamant este mai bine folosita si poate fi usor acoperit cu cel mai subtire strat de zapada si deci este mai putin expus actiunilor negative ale vantului etc.

Primavara, el porneste in vegetatie cand temperatura medie a aerului depaseste 3-5°C. Florile incep sa se deschida tarziu, dupa parcurgerea unei perioade de 8-10 zile cu temperaturi zilnice de peste 12°C. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Temperatura medie zilnica de +5°C, timp de o luna de zile, satisface necesarul de frig al capsunului.
 
Temperaturile sub -3°C, intervenite in perioada infloritului, produc pagube capsunului, dar nu distrug decat partial recolta de fructe, deoarece o parte din flori si din fructele recent legate se afla in interiorul frunzisului, iar infloritul si legarea fructelor fiind foarte esalonate, bruma afecteaza mai putin bobocii florali inca nedeschisi.

Cand bruma distruge primele flori, recolta este diminuata simtitor, deoarece se pierd cele mai mari fructe.
 

Apa

 
Originea soiurilor cultivate in zonele umede si montane, ca si specificul sau morfologic, de planta mica cu sistemul radicular superficial, fac ca aceasta planta sa aiba cerinte mari fata de apa pe toata perioada de vegetatie.

Suprafata foliara mare, data de numarul de frunze si marimea acestora, aflata mereu in schimbare, prin transpiratia intensa care are loc, necesita o aprovizionare buna cu apa pentru a nu se ofili.

Capsunii sunt plante care iubesc umiditatea. In conditii de umiditate suficienta, ei cresc si rodesc bine, dand recolte mari si de calitate.
 

Lumina

 
Capsunii sunt plante relativ putin pretentioase la lumina, suportand si semiumbra, fara probleme legate de crestere si rodire. Rodirea abundenta si, mai ales, fructe de calitate se obtin insa numai din culturile ce dispun de multa lumina. In privinta duratei de lumina a zilei din acelasi sezon, ea poate fi variata de la 12 la 18 ore. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016