Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Mai mult teren agricol irigat in judetul Olt
Seful filialei Olt a Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF), Dan Vruse, a declarat intr-un comunicat de presa ca suprafata agricola care va fi irigata in 2013 va fi de cel putin 7 ori mai mare decat in anul precedent. Acesta afirma ca anul acesta vor fi irigate aproape 8000 de hectare de teren agricol, situate in sudul judetului, in zona Corabia si aproximativ 500 de hectare de culturi de legume in amenajarea Bucseni-Cioroiu.
"Au fost incheiate contracte pentru irigatii pentru o suprafata mare, de peste 22000 de hectare, dar nu putem spune cu certitudine daca fermierii vor solicita irigatii pe toata aceasta suprafata contractata. Este cert insa, ca vor fi irigate aproximativ 8000 de hectare in zona Corabia si aproximativ 500 de hectare in zona Cioroiu-Bucseni. Contracte se mai pot incheia si in perioada urmatoare, insa vom avea o crestere substantiala a suprafetelor irigate in judetul Olt anul acesta fata de anul trecut", a mentionat Vruse.
Anul trecut, in 2012, a fost irigata o suprafata cultivata cu orez de circa 1000 de hectare, in zona Draganesti-Olt.
"Pana acum nu avem solicitari de irigatii la orezariile din Draganesti, dar pot sa solicite si de acum incolo sa incheiem contract. Anul trecut irigatii s-au facut doar la orezariile din Draganesti si am lucrat pentru desecare in zona Corabia. Acum avem solicitari pentru irigatii pe o suprafata mai mare decat in 2012, deoarece fermierii au proiecte cu finantari nerambursabile, aceasta este explicatia pentru cresterea suprafetelor pentru care avem contracte", mai declara Dan Vruse.
Acesta sustine ca ANIF face demersuri pentru a reabilita sistemele de irigatii din judet, efectuandu-se deja expertize si studii de fezabilitate pentru investitii in sistemele din zona Corabia, terasa Caracal, amenajarea Draganesti, amenajarea Stonesti-Visina si cea de la Bucseni-Cioroiu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Acest comunicat vine la nici o saptamana de cand Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin declara ca anul acesta "se va inregistra cel putin o dublare a suprafetelor irigate in caz de necesitate”. Acesta sustine: "In momentul de fata, avem solicitari pentru a iriga in jur de 350000 de hectare, anul trecut operatiunea realizandu-se pe doar in jur de 150000 de hectare”. El afirma ca anul acesta situatia este favorabila in legatura cu irigatiile, datorita masurilor luate inca din iarna, de a nu astepta sa vina seceta si abia dupa aia sa incepem operatiunile de salvare a recoltei.
Acesta a mai amintit si de faptul ca, legislativ, se pot face operatiuni in scopul diminuarii costurilor de irigat, cum ar fi aducerea apei mai aproape de fermieri pe canale magistrale astfel incat sa mai scada valoarea costurilor de aductiune.
Sursa foto: www.sxc.hu
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » compost tipuri proces utilizare beneficii
- » CE interzice erbicidul daunator sanatatii umane si albinelor
- » Seful AFM: Se mareste bugetul programului Casa Verde Fotovoltaice
- » Valoarea productiei agricole a ajuns la 110 miliarde de lei
- » MADR lanseaza cursuri pentru utilizarea produselor de protectie a plantelor